ЗакускиСоуси і приправи

Цибулево-йогуртовий дип-соус

Легкий і корисний соус готується на основі грецького йогурту і молока зі зниженим вмістом жиру. А щоб його смак став яскравішим без додавання майонезу, вмішайте в соус карамелізовану в оливковій олії й бальзамічному оцту цибулю-шалот.

Подавайте цибульно-йогуртовий дип зі свіжими овочами як низькокалорійну закуску, або використовуєте його як соус до м’яса і птиці.

Інгредієнти:

  • Оливкової олії 1 столова ложка
  • Нарізаної цибулі — шалот 1 стакан (приблизно 2 великі цибулини, 150 грамів)
  • Бальзамічного оцту 1 чайна ложка
  • Грецького йогурту жирністю 2% 1 стакан
  • Молока жирністю 1% 1/4 стакана
  • Нарізаного шніт-цибулі 1/4 стакана
  • Нарізані овочі, кренделі з пониженим вмістом солі або чіпси з піти, для подачі

Приготування:

  1. У невеликій сковороді на середньому вогні нагрівайте оливкову олію.
  2. Додайте цибулю-шалот і 0,5 чайної ложки солі й смажте, часто помішуючи, поки вона не стане прозорою і м’якою, близько 5 хвилин.
  3. Додайте 1/4 стакана води й бальзамічний оцет, зменште вогонь і смажте, періодично помішуючи, поки цибуля не підрум’яниться і не карамелізується, 12-15 хвилин.
  4. Змішайте в мисці середнього розміру цибулю-шалот, йогурт, молоко, шніт-цибулю, 0,5 чайної ложки солі й 1/4 чайної ложки чорного перцю.
  5. Накрийте кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин до подачі. Дип також можна залишити в холодильнику на ніч.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Соус Цезар зі сметаною

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close