ЗакускиСалати

Теплий салат зі стручкової квасолі

Теплий салат зі стручкової квасолі — ситний, корисний і низькокалорійний салат. Припаде до смаку тим, хто на дієті, вегетаріанцям і любителям правильно харчування. У стручкової квасолі дуже багато вітамінів, навіть в замороженої вони зберігаються. Такий салат в ідеалі потрібно готувати зі свіжої стручкової квасолі, але якщо такої не знайшлося, можна використовувати заморожену. Головне її не переварити, вона повинна залишатися злегка хрусткою, а не розвалюватися. Смак меду і соєвого соусу додадуть салату цікаві солодко-солоні ноти. Кунжут безпрограшний варіант в будь-якій страві, завжди додає пікантності й ніколи не зайвий. Чи варто говорити про користь цієї страви, думаю це очевидно. Подавати такий салат потрібно обов’язково теплим, холодний він уже не такий смачний. З’їсти його краще відразу і не залишати на потім в холодильнику. Готується він дуже просто, впорається навіть дитина.

Інгредієнти:

  • Квасоля стручкова 250 грамів
  • Вода 350 мілілітрів
  • Харчова гімалайська рожева сіль 2 грами
  • Перець чорний мелений 1 грам
  • Оливкова олія 3 столові ложки
  • Кунжут 2 столові ложки
  • Соєвий соус 2 столові ложки
  • Мед натуральний 1 столова ложка
  • Оцет бальзамічний 2 столові ложки

Приготування:

  1. Стручкову квасолю 250 грамів добре промити в проточній воді й відправити варитися в киплячу, відфільтровану, підсолену за смаком воду 300 мілілітрів на середньому вогні 3-4 хвилини.
  2. У розігріту сковороду додати 3 столові ложки оливкової рафінованої олії. Злегка обсмажити відварену квасолю на середньому вогні протягом 2 хвилин, постійно помішуючи, щоб квасоля не пригоріла. Не накривати кришкою, оскільки вона розм’якне.
  3. Приготуємо заправку для теплого салату. Для цього в мисці потрібно змішати соєвий соус, бальзамічний оцет, свіжий квітковий мед і 50 мілілітрів фільтрованої теплої води.
  4. Готову квасолю зняти зі сковороди, поперчити за смаком і відправити її в глибоку миску, додати до неї соус, добре перемішати всі інгредієнти. Дати постояти салату 2-3 хвилини.
  5. Додати 2 столові ложки кунжутного насіння. Добре перемішати всі інгредієнти.
  6. Дуже смачний теплий салат зі стручкової квасолі готовий до подачі. Його можна подавати як закуску, гарнір або самостійне блюдо. Я люблю його їсти з цільнозерновим хлібом з насінням. Для мене це ідеальна легка і ситна вечеря.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з помідорів щавлем і оливками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close