ЗакускиСоуси і приправи

Сирний соус

Сирний соус можна використовувати для приготування різних запіканок або як соус до макаронних виробів. Приємного вам апетиту! 🙂

Інгредієнти:

  • Курячий або овочевий бульйон 150-200 мілілітрів
  • Молока 150-200 мілілітрів
  • Борошна 1 столову ложку
  • Плавлений сирок або твердий сир 100 -150 грамів
  • Вершкове масло 30 + 20 грамів

Приготування:

  1. У чистій сковороді, на слабкому вогні, розтопити вершкове масло (30 грамів). Додати борошно, перемішати й прогріти ~ 30-60 секунд. Зняти сковороду з вогню.
  2. Молоко і бульйон трохи підігріти (щоб рідина була однакової температури з олійно-борошняною сумішшю).
  3. Тонкою цівкою вливати тепле молоко, потім бульйон (всього ~ 300 мілілітрів рідини) в сковороду з олійно-борошняною сумішшю, безперервно помішуючи, дерев’яною ложкою або лопаткою.
  4. Як тільки додана вся рідина, масу перемішати й повернути на слабкий або середній вогонь.
    Постійно помішуючи, довести соус до кипіння. Продовжувати готувати ~ 3 хвилини до легкого загустіння.
  5. Додати в соус тертий сир і перемішати до розчинення сиру. Проварити соус ще ~ 1-2 хвилини, і, при необхідності, розбавити додатковою кількістю молока або бульйону до бажаної консистенції.
  6. Готовий соус посолити за смаком. За бажанням, додати дрібку мускатного горіха.
    Покласти в соус шматочок вершкового масла (20 грамів), щоб поверхня соусу не завітрювалась.

Порада. Соус повинен вийти не занадто рідким і не дуже густим.
При охолодженні соус стає густішим.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Гостра баклажанна ікра

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close