Соуси і приправи

Журавлиний соус

Традиційно журавлинний соус подають до індички на День подяки в США і на Різдво у Великобританії. Але він, не дивлячись на свій солодко-терпкий смак, підходить практично до будь-яких видів м’яса і птиці, надаючи страві більш урочистого вигляду і незвичайний яскравий смак. Журавлинним соусом також можна прикрасити й сирну тарілку, оскільки він гармонійно поєднується з усіма видами сиру.

Інгредієнти:

  • Журавлини 350 грамів
  • Цукру 200 грамів
  • Вишневого лікеру 3 столові ложки
  • Води 120 мілілітрів
  • Лимонний сік, за бажанням

Приготування:

  1. Помістіть всі інгредієнти в каструлю і варіть, поки кількість рідини не зменшиться і соус не загусне. Оскільки маса з ягід, багатих на пектин, застигає відразу в міру остигання, каструлю краще зняти з вогню, поки в соусі ще достатньо рідини. Зазвичай вже через 10 хвилин варіння ягоди лопаються і соус готовий. Спробуйте на цукор, при необхідності додайте ще (якщо соус вийшов дуже солодким, додайте лимонний сік).

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Малиновий соус

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close