Кухні світуСоуси і приправиФранцузька

Тапенад з оливок

Приготуємо французький гострий соус тапенад із зелених оливок.

Для багатьох цей соус – екзотика, але для тих, хто цікавиться французькою кухнею, тапенад – не рідкість на столі. Він дуже хороший до м’ясних страв і риби.

Соус це пастоподібна маса з насиченим пряним смаком і ароматом. Існує кілька різновидів цього соусу, але неодмінними його компонентами є зелені оливки, каперси й оливкова олія. Дуже часто додають і трохи анчоусів.

Інгредієнти:

  • Оливки зелені 1 стакан
  • Часник 1 головка
  • Каперси 1 столова ложка
  • Оливкова олія 50 мілілітрів
  • Сік лимонний 1 чайна ложка
  • Коріандр мелений 1 столова ложка
  • Перець чорний мелений 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Зі скибочки лимона за допомогою ручного преса видавити необхідну кількість соку.
  2. Каперси й оливки вийняти з заливки. З оливок при необхідності видалити кісточки.
  3. Часточки часнику очистити від сухої оболонки й розрізати на кілька частин.
  4. У чашу блендера помістити каперси, оливки й часник.
  5. Суміш перебити до стану пасти.
  6. Викласти пюре в миску, додати коріандр, чорний перець, оливкову олію і лимонний сік.
  7. Коріандр і чорний перець можна регулювати на свій смак.
  8. Все добре розмішати. Тапенад з оливок готовий!
    Перекласти соус в скляну банку, щільно закрити кришкою і зберігати в холодильнику.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Баклажанна ікра

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close