Інші солодощіВипічка і ДесертиСоуси і приправи

Малиновий соус

У малиновому соусі прекрасно все. Неймовірно ніжне поєднання смаку стиглої малини з легкою кислянкою лайма, дивовижний зовнішній вигляд – колір яскраво-червоний і одночасно прозорий. А як наповнюється кухня тонким ароматом свіжих ягід складно передати словами. І це ще не все, бо кожен з перерахованих «інгредієнтів» малинового соусу, проникаючи один в одного, акумулює і, немов у геометричній прогресії, доставляє вам ще більше задоволення від процесу приготування, зовнішнього вигляду і, звичайно ж, поїдання малинового соусу.

Інгредієнти:

Для приготування 300 грамів малинового соусу:

  • Свіжої малини 300 грамів, можна замінити мороженою
  • Білого цукру 3 столові ложки, або більше до смаку
  • Соку свіжого лайма 3-4 чайні ложки, або за смаком
  • До 3-х столових ложок води, в залежності від бажаної консистенції й густоти

Приготування:

  1. Малину складіть в відповідне «ситечко» і промийте. Не переживайте, якщо за вікном осінь, або навіть сніг, і свіжу малину не так то просто розшукати. Я експериментував із замороженою ягодою – малиновий соус також виходить ароматним і красивим, а задоволення від його поїдання отримуєш навіть ще більше. Чому ще більше? Та тому, що снігова завірюха на дворі!
  2. Промиту малину складіть в каструльку з товстим дном. Додайте цукор, сік лайма. Залежно від того, як ви плануєте використовувати малиновий соус, додайте трохи води. Не додавайте воду, якщо ви хочете отримати більш густий і щільний соус, щоб подавати його з морозивом, наприклад. Повторю, будьте обережні – ми не кип’ятимо і не виварюємо соус, тому не зможемо позбутися від надлишків рідини.
  3. Поставте каструльку на середній вогонь і постійно помішуйте. Через 2-3 хвилини після закипання готово.
  4. Процідіть соус через дрібне “ситечко” … а залишки протріть через сито ложкою. Це абсолютно не складний процес. Дайте охолонути до кімнатної температури, але сервірувати й подавати краще охолодженим або з льодом.
  5. Я не ставив дослідів по консервації й тривалому зберіганню малинового соусу. Не виходить його зберігати – весь час хтось облизується поруч з великою ложкою!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close