ЗакускиСоуси і приправи

Соус з хрону заварний

Готуємо заварний соус з хрону.

Такий соус має дуже гострий смак. Його можна купити в магазині або ж зробити своїми руками.

Подрібнюють хрін зазвичай через дрібну решітку м’ясорубки.

Кращий спосіб подрібнення хрону – в блендері. Свіжо натертий хрін швидко темніє, тому соус готують відразу ж без зволікання.

Використовується соус з хрону для відвареної яловичини або свинини, шинки, копченостей, ковбас, рибних страв, соусів, страв з яєць.

Інгредієнти:

  • Корінь хрону 200 грамів
  • Вода 200 мілілітрів
  • Оцет 9% 100 мілілітрів
  • Цукор-пісок 10 грамів
  • Сіль 0,3 чайної ложки

Приготування:

  1. Коріння хріну ретельно вимити, залити холодною водою і залишити на добу.
    Свіжо викопаний хрін замочувати не потрібно.
  2. З коренів хрону зішкребти тонкий шар шкірки, відрізати головку і добре вимити.
  3. Подрібнити хрін на дрібній решітці м’ясорубки або в блендері.
  4. Кашку хрону викласти в скляний або керамічний посуд і залити крутим окропом. Щільно накрити посуд кришкою, і витримати хрін до повного охолодження, близько 1-1,5 години.
  5. До остиглого хрону влити оцет, додати сіль і цукор. Всі ці інгредієнти краще додавати за смаком. Соус ретельно перемішати.
  6. Перекласти соус в невеликі баночки й щільно закрити кришками.
  7. Подавати соус до холодних і гарячих рибних і м’ясних страв.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Соус з білих грибів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close