ЗакускиСоуси і приправи

Соус Болоньєзе

Соус болоньєзе є традиційним італійським соусом. На батьківщині болоньєзе подається як добавка до макаронів, але в принципі він може подаватись абсолютно з будь-яким гарніром. Кожному блюду цей унікальний соус додасть неповторні відтінки смаку. До того ж, соус болоньєзе дуже ситний і зробить будь-яке приймання їжі повноцінним.

Інгредієнти:

  • Яловичина 300 грамів
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Перець солодкий болгарський 2 штуки
  • Оливкова олія 3 столові ложки
  • Томатна паста 300 грамів
  • Кухонна сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Базилік сушений за смаком

Інгредієнти:

  1. На першому етапі необхідно дуже дрібно порізати цибулю, перець і моркву.
  2. Далі потрібно на оливковій олії обсмажити фарш разом з цибулею. Фарш Ви можете приготувати самостійно. Необхідно пропустити м’ясо через м’ясорубку.
  3. Після цього додати моркву і перець, обсмажувати всі інгредієнти разом.
  4. Додати томатну пасту, при необхідності долити трохи води, щоб наша страва придбала потрібну консистенцію соусу, тушкувати до готовності. Густота соусу залежить виключно від вашого смаку, але, варто сказати, що італійці вважають за краще більше рідкий варіант цієї страви.
  5. Сіль і перець додаються в блюдо перед завершенням приготування. Що стосується базиліка, то тут існує два варіанти: можна взяти гілочку свіжого базиліка, порубати його і додати в блюдо, але при відсутності свіжої зелені її безболісно можна замінити на сушену, наш соус від цього зовсім не програє. Отже, соус болоньєзе готовий. До речі, існує безліч рецептів цього блюда. Нами був представлений, мабуть, найпростіший, але від цього нітрохи не менш смачний.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Дип-соус «Зелена богиня»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close