ЗакускиЗакуски з овочів

Смажені кабачки з часником, майонезом і помідорами

Я хочу вам запропонувати простий і швидкий рецепт приготування цієї смакоти. Впевнена, вам сподобається. До речі, влітку таку закуску можна сміливо подавати й на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Кабачки 1-2 штуки
  • Помідори 2-3 штуки
  • Майонез 100 грамів
  • Часник 2-4 зубчики
  • Сіль, перець за смаком
  • Рослинна олія ​​для смаження
  • Зелень для прикраси
  • Борошно трохи.

Приготування:

  1. В першу чергу підготуйте всі необхідні продукти. Кабачки й помідори добре промийте і просушіть.
  2. Якщо ж у вас «старі» плоди, то шкірку обов’язково зріжте, а насіння вийміть — вийдуть не гуртки, а колечка).
  3. Далі кабачки наріжте на невеликі гуртки, приблизно в 1 см завтовшки. Однак, якщо хочете більш хрусткі ласощі, то наріжте тонше. Тепер присоліть заготівлі й розітріть сіль по гуртках, щоб вона рівномірно розподілилася по кожному. Залиште все на 8-12 хвилин. За цей час з’явиться сік, тобто з овочів піде зайва волога. Сік злийте.
  4. Тепер візьміть неглибоку тарілочку і в неї насипте борошно. Обваляйте в ній кожен гурток, з кожного боку. В цей час на плиту поставте сковороду і налийте рослинну олію та розігрійте її. Викладіть в розігріту сковороду пару обвалених в борошні гуртків і обсмажуйте з двох боків до золотистої скоринки.
  5. Ні в якому разі не перевантажуйте сковороду заготівлями, інакше кабачки почнуть тушкуватися, а не смажитися.
  6. Візьміть плоске блюдце і покладіть на нього паперові рушники. Викладайте на них обсмажені гуртки, щоб стекла зайва олія.
  7. Після обсмажування всіх гуртків, саме час зайнятися приготуванням соусу. почистьте зубчики часнику і пропустіть їх через прес або натріть на дрібній тертці. Якщо любите гостріше, то використовуйте 5-6 зубчиків. Тепер змішайте часник з майонезом за бажанням додайте мелений перець.
  8. Помідори ж поріжте на тонкі гуртки.
  9. Якщо помідорні гуртки менше кабачкових, то кладіть їх поверх гуртків кабачків, якщо ж більше, то спочатку кладемо гурток помідора, потім кружок кабачка.
  10. Прийшов час зібрати закуску воєдино. Змастіть кожен гурток кабачка соусом, а зверху покладіть гурток помідори й теж його промажте часниковим майонезом. Можна зробити невеликі башточки, чергуючи овочеві гуртки.
  11. Зверху ж прикрасьте все будь-якою свіжою зеленню. Подавайте до столу!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Оладки з картоплі, цукіні і кукурудзи

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close