ЗакускиМ'ясні закуски

Шинка в медовій глазурі на грилі

Просту глазур для цієї страви Патрік і Джина Нілі готують з меду, коричневого цукру, пластівців червоного перцю і додають трохи каєннського перцю для гостроти.

Автор рецепта – Patrick and Gina Neely – сім’я Нілі співвласники ресторану «Neely’s Bar-B-Que», телеведучі

Час: 14 годин 15 хвилин
Складність: легко
Порцій: 12 – 16

Інгредієнти:

  • 1 готовий шматок шинки з кісткою (до 6 кг), краще рулька

Суха суміш спецій:

  • Світло-коричневого цукру 2 столові ложки
  • Крупної солі 1 столова ложка
  • Свіжо змеленого чорного перцю 1 столова ложка
  • Меленого кумина 2 чайні ложки
  • Меленого імбиру 2 чайні ложки
  • Гірчичного порошку 1 чайна ложка
  • Меленої кориці 1 чайна ложка

Глазур:

  • Вершкового масла 110 грамів
  • Нарізаного листя свіжого чебрецю 3 столові ложки
  • Оцту з яблучного сидру 1/4 стакана
  • Меду 3/4 стакана

Приготування:

  1. Видаліть з шинки надлишки жиру, залишивши 0,6 см жирового шару. Гострим ножем надріжте жир на поверхні м’яса. Покладіть шинку на великий лист з високими бортами.
  2. У маленькій мисці змішайте коричневий цукор, сіль, чорний перець, кумин, імбир, гірчичний порошок і корицю. Залиште 1 столову ложку суміші для глазурі. Рештою суміші натріть шинку. Загорніть м’ясо в харчову плівку і покладіть в холодильник на 8-12 годин. Маринування м’яса протягом ночі дозволить йому повністю просочитися ароматом спецій.
  3. Розігрійте вугільний гриль до 150 ° С, створивши зону непрямої жари. Встановіть форму з шинкою на решітку гриля так, щоб м’ясо лежало плоскою стороною вниз. Закрийте гриль і запікайте шинку протягом 2 годин.
  4. У сотейник середнього розміру покладіть вершкове масло, чебрець, мед, оцет, залишену суху суміш і нагрівайте, поки масло не розтане. Перемішайте до однорідності. Змастіть шинку глазур’ю, накрийте гриль кришкою і запікайте ще 30 хвилин, поливаючи глазур’ю кожні 10 хвилин.
  5. Перекладіть на блюдо, дайте постояти 30 хвилин, потім наріжте і подавайте.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close