Гарячі закускиЗакуски

Шаурма з шашлику

Шашлик за своїм запахом і смаком дуже схожий на засмажене на рожні м’ясо, яке в оригіналі використовують для приготування шаурми. До того шаурма з шашлику відмінний спосіб утилізації недоїденого м’яса.

Інгредієнти:

  • Маринований заморожений шашлик 200 грамів
  • Огірок 1 штука
  • Мариновані огірки 2 штуки
  • Помідор 1 штука
  • Капуста 100 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Лаваш 4 штуки
  • Оцет 9% 1 чайна ложка
  • Майонез 30 грамів
  • Кетчуп 30 грамів
  • Харчова сіль 0.5 чайної ложки
  • Перець чорний мелений 0.1 чайної ложки

Приготування:

  1. Насамперед замаринуємо свіжу білокачанну капусту. Капусту дрібно нашаткувати й додамо до неї нарізану тонкими півкільцями цибулю. Солимо, перчимо, потім потрібно пом’яти рукою, щоб капуста стала м’якою. Додаємо оцет і все перемішуємо. Залишаємо маринуватися на час приготування інших інгредієнтів.
  2. Свіжий огірок промиваємо в холодній воді й нарізаємо тонкими кільцями. Якщо огірок тонкий, то ріжемо під кутом.
  3. Свіжий помідор промиваємо в холодній воді й теж нарізаємо кільцями.
  4. Мариновані огірки разом з капустою надають шаурмі кислинку. Огірочки нарізаємо кільцями.
  5. Маринований шашлик розморожуємо і готуємо як зазвичай, можна на шампурах або на решітці над вугіллям, а можна на решітці в духовці. Для приготування шаурми підходить шашлик з будь-якого м’яса або курки. Готовий шашлик нарізаємо тонкими скибочками. Можна використовувати вчорашній шашлик, його попередньо підігріваємо в мікрохвильовій печі.
  6. Беремо лаваш, розгортаємо його. Якщо лаваш великого розміру, то розрізаємо його на половинки або відрізаємо зайву частину. Щоб додати шаурмі гостроту, можна за бажанням посипати лаваш червоним меленим перцем. Обмащуємо лаваш майонезом і кетчупом, особливо рясно в нижній частині, де буде знаходиться начинка шаурми.
  7. Тепер викладаємо на лаваш начинку в такій послідовності — шашлик, помідори, огірки й зверху маринована капуста.
  8. Загортаємо шаурму. Спершу загинаємо краї в бік один одного, потім звертаємо рулетом. Якщо рулет загортати не дуже щільно, то шаурма виходить у вигляді трохи плоских конвертів. У такому вигляді шаурму зручніше вживати, начинка не вивалюється.
  9. Готову шаурму обсмажуємо на сухій сковорідці або решітці над вогнем перед самим вживанням.
  10. Шаурма з шашлику виходить ситною, соковитою і дуже смачною.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шашлички з курячих ковбасок і солодкого перцю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close