ІталійськаЗакускиКухні світуСендвічі і бутерброди

Сендвіч з баклажанами

Цей вологий сендвіч приготований за італійськими мотивами, баклажани добре поєднуються з базиліком і томатним соусом. Бутерброд з баклажанами стане відмінним перекусом серед робочого дня.

Час: 1 година 50 хвилин
Складність: легко
Кількість: 4 сендвіча

Інгредієнти:

«Геройский» сендвіч:

  • 1 середній баклажан (близько 500 грамів)
  • Солі 1,5 чайної ложки й додатково, за необхідності
  • Свіжих панірувальних сухарів 3 стакани
  • Сушеного орегано 1,5 чайної ложки
  • Сушеного чебрецю 1,5 чайної ложки
  • Борошно для присипки
  • 3 великих яйця
  • Молока 1 столова ложка
  • Олія для неглибокого фритюру
  • 18-сантиметрових булочок для сендвічів 4 штуки, розрізані вздовж
  • Соусу «марінара» 3 стакани, рецепт нижче
  • Тертого пармезану 1/4 стакана
  • Сиру проволоне 16 скибочок (близько 250 грамів)

Швидкий соус «Марінара»:

  • Цілих, очищених від шкірки консервованих томатів з соком, 1 банка (800 грамів), поріжте великими часточками
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • 1/4 середньої цибулини, подрібненої (близько 3 столових ложок)
  • Часнику 3 зубчики, порубаного
  • Гілочка свіжого чебрецю
  • Гілочка свіжого базиліка
  • Солі 2 чайні ложки

Приготування:

  1. Розріжте баклажан навпіл поперек. Кожен шматочок розділіть на скибочки товщиною по 1 см (близько 16 частин). Розкладіть скибочки на деко і рясно посоліть. Дайте постояти близько години, щоб прибрати гіркоту.
  2. Перекладіть шматочки баклажана в друшляк і промийте в холодній воді під краном. Викладіть на робочу поверхню і добре просушіть паперовим рушником.
  3. У великій мисці змішайте 1,5 чайної ложки солі, панірувальні сухарі, орегано, чебрець, приправте за смаком перцем.
  4. Борошно насипте в глибоку тарілку середнього розміру або в миску. В іншій мисці збийте яйце з молоком. Припудріть кожну скибочку баклажана борошном, занурте в яйце, і обваляйте в панірувальних сухарях. Струсіть зайві крихти й викладіть всі шматочки баклажана на деко.
  5. У велику пряму каструлю налийте олію приблизно 1 см. Нагрійте на середньому вогні до температури 200 ° С, перевірте термометром температуру олії (олію потрібно прогріти до 200 ° С, тому що при додаванні скибочок баклажана температура олії знижується до необхідних 190 ° С).
  6. Невеликими партіями обсмажуйте з обох сторін скибочки баклажана до золотистого кольору. Смажте у фритюрі приблизно 3 хвилини кожну порцію. За допомогою щипців перекладіть баклажани на деко, застелене паперовими рушниками, і посоліть за смаком. Повторіть, поки всі скибочки не будуть обсмажені. Смажити баклажани слід приблизно за 2 години до подачі на стіл.
  7. Незадовго перед подачею розігрійте верхній вогонь духовки. Додайте на деко розрізані вздовж булочки для сендвічів і підрум’яньте під грилем.
  8. У кожен сендвіч вкладіть по 4 скибочки баклажана, злегка притисніть. Полийте кожну скибочку хліба соусом (3/4 склянки), присипте 1 столовою ложкою сиру пармезан і накрийте 4 скибочками проволоне.
  9. Злегка підсмажте під грилем, сир повинен розтопитися і трохи підрум’янитися. Накрийте верхніми скибочками хліба, і розріжте навпіл, поперек. Подайте на стіл.
  10. Швидкий соус «Марінара». У середній сковороді розігрійте олію на помірно-сильному вогні. Пасеруйте цибулю і часник, помішуючи, до легкого золотистого кольору, протягом 3 хвилин. Додайте томати й гілочки зелені, доведіть до кипіння. Зменште вогонь і тушкуйте під кришкою ще 10 хвилин.
  11. Видаліть гілочки зелені. Додайте сіль, спеції й перець за смаком і перемішайте. Соус можна використовувати відразу або зберігати в холодильнику до 3 днів. У морозилці зберігати соус можна до 2 місяців.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сендвіч «Монте-Крісто» з гострим чатні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close