ЗакускиСалати

Салат зі стручковою і білою квасолею

Яскравий, корисний і дуже простий салат з маринованою квасолею. Квасоля присутня на прилавках практично круглий рік, багата вітамінами й корисними властивостями, а також не вимагає тривалого готування. Наприклад, для приготування цього салату потрібно всього 5-10 хвилин активного приготування.

Інгредієнти:

  • Білої квасолі 1 банка (425 грамів), процідити й промити
  • 1 маленька червона цибулина, дрібно нарізати кубиками
  • Яблучного оцту 1/4 стакана
  • Цукру 2 чайні ложки
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Зеленої та / або воскової квасолі 350 грамів, обрізати й розрізати навпіл
  • Дрібно посіченої петрушки 2 столові ложки
  • Дрібно посіченої шніт-цибулі 2 столові ложки

Приготування:

  1. Нарізану кубиками цибулю замочіть у воді на 10 хвилин.
  2. У великому салатнику віночком змішайте оцет, цукор і 0,5 чайної ложки солі, потім вмішайте оливкову олію. Злийте воду з цибулі, обсушіть і додайте до заправки. Туди ж вмішайте білу квасолю.
  3. Доведіть до кипіння каструлю з солоною водою. Засипте зелену і / або воскову квасолю і варіть протягом 4-5 хвилин до хрусткого й ніжного стану. Злийте воду і помістіть в крижану воду, щоб зупинити приготування. Знову злийте воду, обсушіть квасолю і додайте в салат. Маринують при кімнатній температурі близько 1 години, періодично перемішуючи.
  4. Перед подачею вмішайте в салат петрушку і шніт-цибулю і приправте сіллю з перцем.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат зі смажених на грилі баклажанів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close