ЗакускиСалати

Салат зі смажених баклажанів з помідорами

Салат зі смажених баклажанів з соковитими помідорами й хрустким болгарським перцем — прекрасне блюдо для любителів овочів. Салат заправляється лимонним соком, тому виходить максимально корисним!

Інгредієнти:

  • Баклажан 1 штука
  • Помідори 2 штуки
  • Перець болгарський 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 0,5 штуки
  • Сік лимона 1 чайна ложка
  • Петрушка свіжа 3 гілочки
  • Олія 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Баклажани очистити від шкірки й нарізати кружечками.
  2. Викласти баклажани в миску, присипати сіллю і залишити на 10-15 хвилин, щоб пішла гіркота.
  3. Очищену цибулю нарізати четверть кільцями.
  4. Розігріти олію в сковороді й обсмажити першу партію баклажанів до м’якості (приблизно по 5 хвилин з кожного боку). Прибрати обсмажені баклажани зі сковороди.
  5. Викласти другу партію баклажанів і додати цибулю.
  6. Смажити баклажани з цибулею до рум’яності.
  7. Помідори вимити й нарізати кружечками.
  8. Болгарський перець очистити від насіння і видалити плодоніжки. М’якуш перцю нарізати смужками.
  9. З’єднати помідори, солодкий перець і обсмажені баклажани з цибулею.
  10. Петрушку дрібно порубати.
  11. Салат полити соком лимона і додати подрібнену петрушку. Приправити салат сіллю і чорним перцем за смаком.
  12. Перемішати.
  13. Салат зі смажених баклажанів з помідорами й болгарським перцем готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Дієтичний салат з редискою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close