ЗакускиСалати

Салат з пекінської капусти з кукурудзою, морквою

Соковитий, яскравий і корисний салат з пекінської капусти з консервованою кукурудзою, сирою морквою й арахісом стане прекрасним варіантом як для святкового застілля, так і для повсякденної трапези. Попри те, що салат є здебільшого овочевим, він ситний і поживний завдяки смаженому арахісу.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська 150 грамів
  • Кукурудза консервована 150 грамів
  • Арахіс смажений очищений (несолоний) 60 грамів
  • Морква 40 грамів
  • Кріп свіжий кілька гілочок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Соняшникова олія (або оливкова, або кукурудзяна) 1 столова ложка

Приготування:

  1. З консервованої кукурудзи злийте рідину.
  2. Якщо у вас арахіс сирий, обсмажте його кілька хвилин на сухій сковороді, потім остудіть і очистьте від лушпиння. Також можна використовувати солоний арахіс з пачки, але тоді салат солити не потрібно.
  3. Замість соняшникової олії також можна використовувати оливкову або кукурудзяну олію.
  4. Пекінську капусту тонко нашаткуйте.
  5. Моркву очистьте і натріть на дрібній тертці.
  6. Свіжий кріп промити, обсушити й подрібнити.
  7. У мисці або глибокому салатнику з’єднайте пекінську капусту, моркву і кріп.
  8. Додайте в миску з раніше сполученими інгредієнтами зерна кукурудзи.
  9. Додайте арахіс.
  10. Заправте інгредієнти салату соняшниковою олією. За смаком всипте сіль і чорний мелений перець.
  11. Перемішайте салат.
  12. Салат з пекінської капусти з кукурудзою, морквою й арахісом готовий. Подавайте його до столу відразу після приготування.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з капусти з копченою скумбрією

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close