ЗакускиСалати

Салат з печериць з бринзою і зеленою цибулею

Пропоную приготувати дуже оригінальний салат з печериць. Гриби трохи маринуються, доповнюються бринзою і зеленою цибулею. Виходить легкий, пікантний і дуже смачний салат, який буде прекрасною самостійною закускою або доповненням до основних страв.

Інгредієнти:

  • Печериці свіжі 160 грамів
  • Бринза середньої солоності 100 грамів
  • Гірчиця французька в зернах 20 грамів
  • Олія рослинна 20 мілілітрів
  • Оцет 9% 2 чайні ложки
  • Цукор 5-7 грамів (1 чайна ложка без гірки або з гіркою)
  • Цибуля зелена 10 грамів
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Замість бринзи можна використовувати будь-який інший сир середньої солоності.
  2. Печериці промиваємо, обсушуємо і видаляємо ніжки.
  3. Капелюшки печериць нарізаємо пластинками завтовшки близько 0,5-0,7 мм.
  4. Готуємо маринад для печериць. До рослинної олії додаємо цукор, сіль, оцет і гірчицю.
  5. Добре перемішуємо маринад, щоб сіль і цукор розчинилися.
  6. Заливаємо маринадом гриби.
  7. Перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Тримаємо печериці в маринаді не менше 1 години (я маринована 2 години).
  8. Виймаємо мариновані печериці з холодильника, зливаємо зайву рідину.
  9. Бринзу нарізаємо кубиками або кришимо невеликими шматочками.
  10. Зелену цибулю дрібно нарізаємо.
  11. До грибів додаємо бринзу і зелену цибулю.
  12. Салат перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися ще 15 хвилин.
  13. Салат з печериць з бринзою і зеленою цибулею готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат зі смаженими гливами, солоними огірками і яйцями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close