ЗакускиСалати

Салат з моркви з консервованим ананасом і сиром

Хочу вам порекомендувати рецепт яскравого, смачного, соковитого і, безсумнівно, корисного салату з моркви з ананасом, сиром і цибулею. Всі його інгредієнти відмінно поєднуються між собою і не вимагають термічної обробки, що зводить час приготування вітамінної закуски до мінімуму!

Інгредієнти:

  • Морква 1 штука (80 грамів)
  • Ананас консервований (кільця) 2 штуки (50 грамів)
  • Сир твердий 40 грамів
  • Цибуля салатна біла 1/3 штуки (25 грамів)
  • Цибуля зелена кілька пір’їн
  • Лимон (сік) 1 кружечок
  • Оливкова олія 1 столова ложка
  • Оцет бальзамічний 1 чайна ложка
  • Вода холодна 120 мілілітрів
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка

Приготування:

  1. Вибирайте соковиту і смачну моркву по сезону.
  2. Моркву очистьте і наріжте майже прозорими тоненькими кружальцями.
  3. З лимона вичавити 1 чайну ложку соку.
  4. У мисці з’єднайте холодну кип’ячену воду і сік лимона.
  5. Опустіть в підкислену воду кружечки моркви на 2-3 хвилини.
  6. Потім воду злийте, а кружечки моркви перекладіть на серветку й обсушіть.
  7. Викладіть морквяні кружечки на тарілку у вигляді кільця.
  8. Білу салатну цибулю очистьте і наріжте тонкими пір’їнами.
  9. Викладіть цибулю на моркву.
  10. Кільця консервованого ананаса наріжте кубиками.
  11. Твердий сир наріжте кубиками такого ж розміру, як ананас.
  12. Перемішайте кубики ананаса і сиру і викладіть в центр тарілки.
  13. Пір’я зеленої цибулі промити, обсушити й тонко наріжте.
  14. Посипте салат зеленою цибулею.
  15. Для заправки з’єднайте бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль і чорний мелений перець. Перемішайте до однорідності.
  16. Полийте салат з моркви з консервованим ананасом і сиром заправкою.
  17. Морквяний салат готовий до подачі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат зі смаженими гливами, солоними огірками і яйцями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close