
Салат з курки з запеченими овочами має дуже багатий приємний смак і насичений аромат. Незаперечний плюс цього салату — його корисність, адже страва готується з печених овочів, які максимально зберігають свою користь. А ще в ньому ніжна курка, горіхи, спеції й зелень. Салат виходить ну дуже смачним!
Інгредієнти:
- Баклажани 500 грамів
- Філе куряче 350 грамів
- Перець болгарський 300 грамів
- Цибуля ріпчаста червона 60 грамів
- Горіхи волоські 50 грамів
- Сік лимонний 2 чайні ложки
- Часник 2-3 зубчики
- Кінза 5-6 гілочок
- Аджика 2 столові ложки
- Хмелі-сунелі 1 чайна ложка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Перець червоний мелений 1 щіпка
- Олія рослинна 1 чайна ложка
- Сіль за смаком
Приготування:
- Включаємо духовку і розігріваємо її до 180 градусів.
- Промиваємо куряче філе, протираємо паперовим рушником. Натираємо рослинною олією, сіллю і половиною зазначеної кількості червоного і чорного перців і хмелі-сунелі.
- Обертаємо куряче філе фольгою й укладаємо на деко. Також на деко кладемо перці й баклажани. У баклажанах ножем робимо надрізи. Відправляємо овочі та філе в духовку. Через 15 хвилин овочі перевертаємо.
- Через 25 хвилин запікання перці готові. Кладемо їх в пакет і зав’язуємо. Даємо постояти приблизно 15 хвилин.
- Через 35 хвилин дістаємо баклажани з духовки й даємо їм повністю охолонути.
- Через 40 хвилин дістаємо з духовки куряче філе й охолоджуємо.
- Перці й баклажани очищаємо від шкірки.
- Перці нарізаємо смужками. Такий салат іноді називають рваним, тому за бажанням м’якуш перців можна просто порвати руками.
- Баклажани нарізаємо смужками або рвемо руками.
- Куряче філе нарізаємо смужками.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
- Волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера.
- Кінзу дрібно нарізаємо. Часник очищаємо і дрібно нарізаємо. З лимона видавлюємо 2 чайні ложки соку.
- У зручній мисці з’єднуємо куряче філе, запечені овочі, горіхи, зелень, цибулю, часник.
- Додаємо до всіх інгредієнтів аджику, спеції й лимонний сік. Трохи солимо. Перемішуємо.
- Салат з запечених овочів з куркою готовий.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Новорічний салат з крабовими паличками, шинкою і сиром