ЗакускиСалати

Салат з курки з запеченими овочами

Салат з курки з запеченими овочами має дуже багатий приємний смак і насичений аромат. Незаперечний плюс цього салату — його корисність, адже страва готується з печених овочів, які максимально зберігають свою користь. А ще в ньому ніжна курка, горіхи, спеції й зелень. Салат виходить ну дуже смачним!

Інгредієнти:

  • Баклажани 500 грамів
  • Філе куряче 350 грамів
  • Перець болгарський 300 грамів
  • Цибуля ріпчаста червона 60 грамів
  • Горіхи волоські 50 грамів
  • Сік лимонний 2 чайні ложки
  • Часник 2-3 зубчики
  • Кінза 5-6 гілочок
  • Аджика 2 столові ложки
  • Хмелі-сунелі 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Перець червоний мелений 1 щіпка
  • Олія рослинна 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Включаємо духовку і розігріваємо її до 180 градусів.
  2. Промиваємо куряче філе, протираємо паперовим рушником. Натираємо рослинною олією, сіллю і половиною зазначеної кількості червоного і чорного перців і хмелі-сунелі.
  3. Обертаємо куряче філе фольгою й укладаємо на деко. Також на деко кладемо перці й баклажани. У баклажанах ножем робимо надрізи. Відправляємо овочі та філе в духовку. Через 15 хвилин овочі перевертаємо.
  4. Через 25 хвилин запікання перці готові. Кладемо їх в пакет і зав’язуємо. Даємо постояти приблизно 15 хвилин.
  5. Через 35 хвилин дістаємо баклажани з духовки й даємо їм повністю охолонути.
  6. Через 40 хвилин дістаємо з духовки куряче філе й охолоджуємо.
  7. Перці й баклажани очищаємо від шкірки.
  8. Перці нарізаємо смужками. Такий салат іноді називають рваним, тому за бажанням м’якуш перців можна просто порвати руками.
  9. Баклажани нарізаємо смужками або рвемо руками.
  10. Куряче філе нарізаємо смужками.
  11. Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
  12. Волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера.
  13. Кінзу дрібно нарізаємо. Часник очищаємо і дрібно нарізаємо. З лимона видавлюємо 2 чайні ложки соку.
  14. У зручній мисці з’єднуємо куряче філе, запечені овочі, горіхи, зелень, цибулю, часник.
  15. Додаємо до всіх інгредієнтів аджику, спеції й лимонний сік. Трохи солимо. Перемішуємо.
  16. Салат з запечених овочів з куркою готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Новорічний салат з крабовими паличками, шинкою і сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close