ЗакускиСалати

Салат з курки з волоськими горіхами

З настанням холодів легкі салатики зі свіжих овочів все рідше з’являються на столі. На зміну їм приходять ситні салати. Цей рецепт салату з відвареним курячим філе, чорносливом і грецькими горіхами — один з перших, про який я згадую, коли приходить час переглядати меню.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 200 грамів
  • Чорнослив без кісточок 4 штуки
  • Горіх волоський (ядра) 40 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Майонез 25 мілілітрів
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Куряче філе залити в сотейнику холодною водою, посолити (з розрахунку 1 чайна ложка солі на 1 літр води). Поставити на великий вогонь.
  2. Після закипання зменшити вогонь до мінімуму і варити філе 20-25 хвилин.
  3. Остудити філе в бульйоні.
  4. Яйце відварити круто (8 хвилин після закипання), залити холодною водою і дати йому охолонути.
  5. Чорнослив промити й обсушити.
  6. Один чорнослив залишити для прикраси салату. Чорнослив, що залишився нарізати невеликими квадратиками.
  7. Горіхи подрібнити в крупну крихту за допомогою блендера або качалки. Приблизно 1 чайну ложку горіхової крихти залишити для прикраси салату.
  8. Яйце очистити й дрібно нарізати.
  9. Куряче м’ясо нарізати невеликими кубиками.
  10. У салатнику з’єднати чорнослив, яйця, горіхи й куряче м’ясо.
  11. Додати майонез і мелений перець.
  12. Все перемішати.
  13. Прикрасити салат чорносливом і горіхами й подати до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Крабовий салат з картоплею й огірками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close