ЗакускиСалати

Салат з куркою і грибами

Готуємо салат з куркою, печерицями, вареною картоплею і сиром.

Салат абсолютно не складний у приготуванні, трохи часу і на столі виявиться надзвичайно смачна страва.

Якщо не любите використовувати консервовані продукти, то печериці можна взяти як свіжі, так і заморожені.

Якщо приготувати салат з лісових грибів, то салат буде особливо ароматним.

Що стосується майонезу, то не полінуйтеся і приготуйте домашній.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 300 грамів
  • Картопля 2 штуки
  • Печериці 300 грамів
  • Яйце куряче 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сир твердий 150 грамів
  • Сіль 2 щіпки
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Майонез 200 грамів
  • Олія соняшникова 1 столова ложка
  • Кріп 6 гілочок

Приготування:

  1. Очищену цибулину нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Для приготування салату я використовувала вже нарізані печериці з банки з нейтральним смаком, тобто без будь-яких добавок.
    Якщо пластинки великі, їх можна ще злегка подрібнити.
  3. Підготовлені гриби відправляємо на розігріту сковороду з додаванням буквально 1 столової ложки соняшникової олії. Смажимо гриби, помішуючи, приблизно хвилин 5, випарюємо вологу.
  4. Далі відправляємо на сковороду кубики цибулі.
  5. Перемішуємо і смажимо все разом до м’якості цибулі й золотистого кольору грибів. Близько 10 хвилин.
  6. Попередньо відварене куряче філе нарізаємо невеликими кубиками.
    Продовжуємо готувати інгредієнти салату й одночасно будемо виробляти його збірку.
  7. Попередньо зварену картоплю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. На велике плоске блюдо першим шаром укладаємо картопляні кубики.
  8. Зовсім трохи солимо і малюємо по картоплі майонезну сітку.
  9. Другим шаром викладаємо на блюдо нарізане куряче філе. Посипаємо чорним меленим перчиком. І знову малюємо сіточку з майонезу.
  10. Наступний шар — смажені гриби з цибулею, які бажано трохи остудити, перш ніж викладати. Знову сіточка з майонезу.
  11. Далі тремо варені яйця на крупній тертці й розподіляємо їх по всій поверхні салату. Трохи підсолюємо.
  12. Робимо майонезну сітку трохи густіше.
  13. Останній шар салату — це сир, натертий на тертці з дрібними отворами.
  14. Салат прикрашаємо гілочками кропу, красиво викладаючи його по колу у вигляді віночка. І додаємо кілька яскравих ягідок. Я використовувала калину.
  15. Відправляємо салат в холодильник хоча б на годину, щоб всі верстви гарненько просочилися. І можна подавати до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Фруктовий салат з грушею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close