ЗакускиСалати

Салат з креветками, авокадо і кедровими горішками

Салат з ніжними смаженими креветками, авокадо, кедровими горішками й соковитою зеленню прикрасить будь-який святковий стіл! Швидко і просто!

Інгредієнти:

  • Креветки 500 грамів
  • Авокадо 1-2 штуки
  • Шпинат молодий 100 грамів
  • Рукола 100 грамів
  • Горіхи кедрові 50 грамів

Для маринаду:

  • Паприка солодка мелена 1 столова ложка
  • Сік лимона 1-2 столові ложки
  • Оливкова олія 3 столові ложки

Для заправки:

  • Оливкова олія 4 столові ложки
  • Оцет бальзамічний 1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Креветки очистьте від панцирів. Кілька креветок залиште з хвостиками для прикраси. Зробіть неглибокі надрізи уздовж спинок креветок і вийміть темні ниточки (кишкові вени).
  2. Підготуйте маринад для креветок: в чашці змішайте паприку, сік лимона й оливкову олію.
  3. Викладіть в маринад креветки, перемішайте і залиште хвилин на 30 (або на 1 годину в холодильнику).
  4. Кедрові горішки підсмажте на сухій сковороді до рум’яності.
  5. Креветки обсмажте з кожного боку по 1-2 хвилини, головне, не перетримати.
  6. Авокадо очистьте і наріжте поперек тонкими слайсами.
  7. Приготуйте заправку для салату: з’єднайте оливкову олію, бальзамічний оцет, чорний мелений перець і трохи солі й перемішайте.
  8. Зберіть салат: викладіть в порційні місткості для подачі (або один салатник) листя шпинату, руколу, авокадо, креветки, горішки й полийте заправкою. Перед подачею салат добре перемішайте.
  9. Салат з авокадо і креветками готовий! Прикрасити залишеними креветками з хвостиками.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з куркою, капустою, фетою і твердим сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close