ЗакускиСалати

Салат з картоплі з яйцями

Основні компоненти класичного картопляного салату — сама відварена картопля, зварені круто яйця і заправка з майонезу і гірчиці. Картопля, як правило, відварюється разом зі шкіркою і неочищеною нарізається невеликими шматочками. Додатковий смак салату додає стебло селери, ріпчаста і зелена цибуля, свіжа зелень. Салат виходить дуже ситним, ніжним, з приємною кремовою текстурою. Його можна подавати як самостійну закуску або на гарнір до м’ясних страв.

Інгредієнти:

  • Червоної картоплі 1,3 кілограма
  • 6 великих яєць
  • Майонезу 1 стакан
  • Гірчиці 2 столові ложки
  • Селери 2 стебла, нарізаних
  • Посіченої петрушки 3 столові ложки
  • Шніт-цибулі 2 пера, нарізаних
  • 1 біла цибулина, дрібно нарізана

Приготування:

  1. Добре вимийте картоплю, покладіть її і 2 столові ложки з гіркою солі у велику каструлю з водою. Доведіть до кипіння і варіть, поки картопля не стане м’якою, 10-15 хвилин.
  2. Злийте воду, потім наріжте картоплю на шматки по 1 см.
  3. Тим часом покладіть яйця у велику каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і варіть при слабкому кипінні близько 10 хвилин. Злийте воду і поставте яйця під холодну воду, щоб вони охололи. Почистьте і наріжте.
  4. Змішайте у великій мисці картоплю, майонез, гірчицю, селеру, петрушку, шніт-цибулю, білу цибулю і по дрібці солі й чорного перцю.
  5. Перемішайте, щоб покрити картоплю заправкою, потім додайте зварені круто яйця. Акуратно перемішайте салат, намагаючись не пом’яти яйця.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з руколи й курячого м’яса

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close