ЗакускиСалати

Салат з капусти з яблуком

Салат з капусти з морквою і яблуком — відмінне доповнення для будь-якого сімейного обіду. Смачне, корисне й ароматне блюдо готується дуже швидко, з цієї ж швидкістю і з’їдається.

У складі виключно натуральні, багаті клітковиною продукти. Що вже говорити про вміст вітаміну С в страві. І рекордсменом не соромно назвати.

Дуже рекомендується такий салатик їсти ранньою весною, коли особливо відчувається нестача вітамінів. Але це зовсім не говорить про те, що салат з капусти з морквою і яблуком не можна їсти цілий рік. Хіба будуть зайвими вітаміни в осінньо-зимовий період?

Вибираємо яблуко правильно

Щоб отримати неповторний смак салату, необхідно правильно вибрати для нього яблуко. Воно повинно бути неодмінно кислим або хоча б кисло-солодким. Не варто вибирати пухкі й м’які фрукти.

Найкраще підійде яблуко твердого сорту, соковите і хрустке. Так фрукт легко натерти на тертці або за бажанням нарізати тонкою соломкою або кубиками.

Колись я була щиро здивована, дізнавшись, що в овочевий салат можна додавати фрукти. Спробувала, і мені сподобалося. І ось тепер часто готую й інші салати з додаванням цього чудового плоду.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 200 грамів
  • Яблуко 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Горошок консервований 200 грамів
  • Зелень кропу 0.5 пучка
  • Цибуля зелена 0.5 пучка
  • Сіль 1 щіпка
  • Майонез 150 грамів

Приготування:

  1. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.
  2. Солимо капусту, руками злегка мнемо і залишаємо хвилин на десять.
  3. На тертці з дрібними отворами натираємо очищену моркву. Відправляємо в салатник.
  4. На тій же тертці натираємо і яблуко.
  5. Яблуко краще вибрати з невеликою кислинкою. Натертий фрукт відправляємо в салатник.
  6. Відкриваємо банку з консервованим горошком. Зціджуємо сік, а горошок додаємо до підготовлених раніше продуктам.
  7. Чисту зелень кропу нарізаємо дрібно і також відправляємо в салатник.
  8. Залишилося нарізати зелену цибулю. Додаємо її в посуд до всіх нарізаних продуктів.
  9. Тепер додаємо майонез. Добре перемішуємо. На цьому етапі пробуємо на сіль. Якщо є необхідність, додаємо і перемішуємо.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Оселедець під шубою без картоплі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close