ЗакускиСалати

Салат з кабачків з запеченим солодким перцем

Салат з кабачків з запеченим солодким перцем і фетою — це блюдо з простих продуктів, однак не позбавлене родзинки. Кабачки для салату обсмажуються на сковороді, а солодкі перці запікаються в духовці. Підкреслює смак овочів заправка з часниковими нотками. Завершальні штрихи — фета, подрібнена м’ята і трохи кедрових горішків.

Інгредієнти:

  • Кабачки 400 грамів
  • Перець солодкий червоний 2 штуки
  • Перець солодкий жовтий 1 штука
  • Фета 50 грамів
  • Горішки кедрові 10 грамів
  • М’ята свіжа 2 гілочки
  • Олія рослинна для смаження 3 столові ложки
  • Борошно пшеничне для панірування 90 грамів

Для заправки:

  • Часник 1 зубчик
  • Оцет бальзамічний 2 столові ложки
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Цукор 0,25 чайної ложки
  • Сіль 0,25 чайної ложки
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа

Приготування:

  1. Солодкі перці помийте, кожен загорніть у фольгу і запікайте в духовці при 180 градусах близько 45 хвилин. Проткніть перець вістрям ножа, якщо м’якуш м’яка — перці готові. Остудіть перці.
  2. Кабачки помийте, наріжте кружальцями завтовшки 5-6 мм.
  3. Обваляйте кружечки кабачків в борошні.
  4. На сковороді розігрійте олію і викладіть кабачки. Обсмажуйте з обох сторін до апетитного рум’янцю.
  5. Готові кабачки перекладіть на тарілку, застелену паперовими серветками, щоб видалити надлишки олії.
  6. Остиглі кабачки відправте в миску.
  7. З готових охололих перців зніміть шкірку і видаліть насіння. М’якуш наріжте недовгими смужками й додайте до кабачків.
  8. Часник почистьте і дрібно наріжте.
  9. Приготуйте заправку: з’єднайте подрібнений часник, бальзамічний оцет, рослинну олію, сіль, цукор і чорний мелений перець. Перемішайте заправку.
  10. Заправте салат і акуратно перемішайте. Подрібніть листочки м’яти й додайте в салат. Трохи м’яти залиште для прикраси.
  11. При подачі посипте салат розкришеною фетою і подрібненою м’ятою, що залишилася.
  12. Салат з кабачків з запеченим болгарським перцем і фетою можна відразу подавати до столу, але краще дати йому настоятися 15-20 хвилин.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Дієтичний салат з огірків і йогурту

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close