ЗакускиСалати

Салат з баклажанами на грилі

Варто лише злегка змістити акценти страви, додавши до нього козячий сир і кедрові горіхи, як його користь збільшується в рази. Козячий сир засвоюється набагато легше, ніж коров’ячий, він більш поживний і насичений необхідними мікроелементами, а кедрові горіхи заслужено вважаються одними з найбільш корисних у світі. Природна гармонія користі й смаку характеризує це блюдо.

Час: 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4 – 6

Інгредієнти:

  • 7 баклажанів, зріжте краї й наріжте на часточки завтовшки 2,5 см
  • Оливкової олії 3 столові ложки
  • Підсмажених кедрових горіхів 1/2 стакана
  • Козячого сиру (розкришити) 90 грамів
  • Базиліка 1/3 стакана, тонко нарізаного
  • Нарізаної м’яти 3 столові ложки
  • Бальзамічного оцту 3 столові ложки
  • Солі 1/2 чайної ложки
  • Меленого чорного перцю 1/2 чайної ложки

Приготування:

  1. Поставте на помірно-високий жар сковороду-гриль (нагрійте газовий або вугільний гриль). Скибочки баклажанів збризніть оливковою олією і струсіть, щоб олія рівномірно розподілилася. Запікайте баклажани на грилі до м’якості й рум’яних слідів, близько 3-4 хвилин з кожного боку.
  2. Перекладіть скибочки баклажанів на блюдо, посипте кедровими горішками, козячим сиром, базиліком і м’ятою. Збризніть оливковою олією, бальзамічним оцтом, посоліть і поперчіть.

Замітка від кухаря. Викладання страви саме таким чином підкреслює білизну козячого сиру. Сіль і перець можна ясно розрізнити на його поверхні. Трави залишаються зеленими й свіжими. Підрум’янені сліди гриля на баклажанах виглядають контрастно й апетитно.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з курячої печінки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close