ЗакускиСалати

Салат Снігова королева

Цей ніжний, листковий салат просто створений для свята. Яблуко надає йому соковитість і приємний хрускіт, солоні горішки додають родзинку, а майонез … а майонез можна приготувати домашній, Снігова королева від цього стане ще смачніше.

Одним з переваг можна назвати той факт, що салат не вимагає тривалого підготовчого етапу з відварюванням і охолодженням овочів. Відварити потрібно тільки курячі яйця, а ще, при бажанні, можна замаринувати цибулю. Втім, цибулю годі й маринувати або обійтися і зовсім без неї.

Снігова королева хороша тим, що вона дуже ефектно виглядає на новорічному столі: ніжні кольори й сервірування роблять її справжньою святковою прикрасою.

Інгредієнти:

  • Крабові палички 200 грамів
  • Шинка 200 грамів
  • Яйця 4 штуки
  • Арахіс 100 грамів
  • Плавлений сир 2 штуки
  • Яблуко 1 штука
  • Ріпчаста цибуля 0,5 штуки
  • Майонез 150 грамів
  • Сіль 2 щіпки
  • Чорний мелений перець 1 щіпка

Приготування:

  1. Арахіс подрібнити ножем або в блендері. Арахіс попередньо потрібно очистити й підсмажити в духовці. Можна використовувати солоний арахіс, але без смакових добавок.
  2. Крабові палички, шинку і цибулю порізати невеликими кубиками.
  3. Цибулю можна попередньо замаринувати, а можна обійтися і зовсім без неї. Дуже хороший салат з солодкою цибулею.
  4. У подрібнену шинку додати трохи майонезу і добре перемішати. Якщо потрібно додати за смаком сіль і перець.
  5. Так само вчинити з подрібненими крабовими паличками.
  6. Відварити яйця круто, остудити й розділити на білки й жовтки.
  7. Жовтки й білки з 2 яєць натерти на середній тертці в окремі місткості.
  8. У жовтки додати трохи майонезу, сіль за смаком і добре перемішати. Так само вчинити з натертими білками.
    Решту 2 білки будуть потрібні для підсумкового сервірування страви.
  9. Починаємо збирати салат.
    Для збірки нам необхідно рознімне кільце для випічки. Якщо у вас кільце діаметром до 20 см, то краще якщо воно буде високим.
  10. Встановлюємо кільце на блюдо сервування. На середній терці натираємо плавлений сир. Сирки краще заздалегідь помістити в морозильну камеру на 15-20 хвилин.
  11. Можна збирати порційний салат за допомогою сервірувального кільця, як це зробила я. Таке кільце можна виготовити самостійно з пластикової пляшки.
  12. Вирівнюємо шар з сирка і змащуємо його майонезом.
  13. Далі укладаємо шар з жовтків.
  14. Тонкий шар дрібно порізаної цибулі.
  15. Далі шар крабових паличок.
  16. Яблуко натираємо на крупній тертці. Яблука потрібно вибирати соковиті, кисло-солодких сортів.
    Можна попередньо очистити фрукт від шкірки, так салат буде ніжніше. Щоб яблучний шар не темнів, терте яблуко можна злегка збризнути лимонним соком, добре перемішати, а вже потім укладати в форму.
  17. Укладаємо шар шинки. При бажанні можна злегка змастити його майонезом.
  18. Посипаємо шинку подрібненим арахісом.
  19. Далі обережно викладаємо шар білків змішаних з майонезом.
    Цей шар укладаємо не поспішаючи, щоб він не змішувався з арахісом.
  20. Зверху тремо на середній тертці яєчні білки, що залишилися і розрівнюємо шапочку Снігової королеви.
  21. Салат не виймаючи з форми відправляємо в холодильник на 2 години, за цей час він просочиться і набуде більш стійку форму.
  22. Для того щоб він не обвітрився я накриваю його зверху мискою відповідного розміру. Якщо висота форми дозволяє, то можна обернути її верх харчовою плівкою.
  23. Салат Снігова королева готовий!
    Через 2 години обережно знімаємо форму і подаємо салат до новорічного столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з індичкою, помідорами й квасолею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close