ЗакускиКухні світуСалатиФранцузька

Салат Нісуаз з анчоусами й тунцем

Легкий салат «Нісуаз» – це візитна картка французької кухні. У нашому рецепті ви зможете ознайомитися з класичним варіантом салату французької кухні. Ароматний, смачний, прованський салат пропонуємо приготувати оригінальним способом.

Інгредієнти:

  • Салат Радіккіо 1 качан
  • Помідори 4 штуки
  • Яйця курячі 3 штуки
  • Цибуля зелена 2 пера
  • Перець болгарський червоний 1/2 штуки
  • Квасоля зелена стручкова 200 грамів
  • Часник 1 зубчик
  • Оливки (невеликі) 4-5 штук
  • Анчоуси в олії 8 штук
  • Тунець в олії 150 грамів
  • Сік лимонний 3 столові ложки
  • Петрушка 1 гілочка

Для заправки:

  • Оливкова олія 7 столових ложок
  • Базилік зелений 8 листочків
  • Оцет винний 1,5 столової ложки
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль морська за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Перше з чого варто почати – це підготувати заправку. Для цього оливкову олію, винний оцет, сіль, перець, базилік і часник перемішують в ступці. Після цього, заправку залишити для того щоб вона настоялась.
  2. Попередньо замочену квасолю, необхідно відварити протягом двох
    хвилин в солоній воді. Після цього, відкинути інгредієнт на друшляк і потримати в
    крижаній воді ще кілька хвилин. Така процедура необхідна для того щоб
    зберегти колір і щільність.
  3. Один зубчик часнику розчавити за допомогою тильного боку ножа. Петрушку
    промити і нарубати. У сковороду налити дві ложки оливкової олії. Додати
    часник і квасолю. Тримати на плиті інгредієнти протягом однієї хвилини, а
    після присипати петрушкою і прибрати з вогню. Після цього, остудити й побризкати
    соком лимона.
  4. Листя салату необхідно промити й висушити. У тому випадку, якщо листя
    великі їх необхідно порвати крупно.
  5. Томати нарізати навпіл і кожну половину ще на кілька частин.
  6. Яйця відварити, остудити, очистити й розрізати на чотири частини.
  7. Пір’я зеленої цибулі дрібно нарубати.
  8. Оливки розрізати на дві половинки.
  9. Солодкий перець очистити, промити й нарізати тонкими пластинами.
  10. Інгредієнти в салатник викладаються шарами. Спочатку йдуть листя салату,
    пір’я зеленої цибулі. Після, томати, квасоля і солодкий перець. Кожен шар потрібно
    повторити до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.
  11. Заправити салат соусом і приправити страву спеціями за смаком.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close