ЗакускиМ'ясні закуски

Рулети з лаваша з курячим фаршем, в клярі

Рулети з лаваша з курячим фаршем, смажені в клярі, дуже схожі на пиріжки з м’ясом, тільки готуються набагато швидше і простіше. Дуже смачні ледачі пиріжки! І ніякої метушні з тістом!

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий 2 листи
  • Фарш курячий 500 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сіль 1/3 чайної ложки
  • Перець чорний мелений за смаком

Для кляру:

  • Борошно пшеничне 100 грамів
  • Молоко 150 мілілітрів
  • Яйця 2 штуки
  • Крохмаль картопляний 3 столові ложки
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сіль 1/2 чайної ложки

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Лаваш краще не виймати з упаковки заздалегідь, інакше він засохне і стане ламким.
  2. Ріпчасту цибулю наріжте дуже дрібно або подрібніть блендером.
  3. З’єднайте в мисці курячий фарш, ріпчасту цибулю, сіль і чорний мелений перець. За бажанням можна додати улюблені спеції — каррі, куркуму або свіжу зелень.
  4. Лист лаваша розміром приблизно 30х40 см розкладіть на рівній поверхні столу або дощечки.
  5. Половину фаршу нанесіть на лист лаваша, тильною стороною ложки розмажте по всій поверхні.
  6. Акуратно згорніть аркуш лаваша з курячим фаршем в рулет.
  7. Таким же чином поступіть з рештою лавашів і курячим фаршем.
  8. Гострим ножем розрізати кожен рулет поперек на 7-8 шматочків.
  9. Приготуйте кляр. У мисці з’єднайте яйця і молоко і збовтайте віночком або вилкою.
  10. В окремій глибокій мисці змішайте борошно, картопляний крохмаль (можна використовувати кукурудзяний), розпушувач і сіль. Влийте яєчно-молочну суміш і добре перемішайте до однорідності.
  11. Консистенція кляру схожа на тісто для панкейків і буде стікати з віночка або виделки товстою цівкою.
  12. Кожен шматочок лаваша з фаршем вмочіть в отриманий кляр з усіх боків.
  13. У сковороді розігрійте олію. Викладіть рулетики з лаваша в клярі на сковороду. Накрийте кришкою і смажте на мінімальному вогні приблизно 4-5 хвилин.
  14. Потім переверніть ледачі “пиріжки” на іншу сторону, знову накрийте кришкою і смажте ще 3-4 хвилини. Таке довге обсмажування потрібне для того, щоб курячий фарш усередині рулетиків встиг приготуватися.
  15. Готові ледачі “пиріжки” викладайте на паперовий рушник, щоб вбралась зайва олія.
  16. Таким же чином обсмажте інші шматочки лаваша з фаршем.
  17. Подавайте готові рулети з лаваша з начинкою з фаршу до столу, за бажанням доповнивши їх зеленню й улюбленим соусом. Петрушка і кетчуп відмінно підійдуть.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Конвертики з лаваша з фаршем і зеленню

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close