ІталійськаЗакускиЗакуски з овочівКухні світу

Рулети з баклажанів з сиром

Смачні рулети, які можна подати як основне блюдо або як гарнір. М’ятні нотки гармонійно поєднуються з іншими інгредієнтами, вносячи елемент свіжості. Замість запікання цукіні й баклажанів можна спробувати посмажити їх на грилі. Якщо ж відправляєте овочі в духовку, переконайтеся, що слайси не дуже тонкі, щоб вони не згоріли.

Час: 55 хвилин
Складність: легко

Інгредієнти:

  • 1 середній твердий баклажан
  • 2 середніх твердих цукіні
  • Оливкова олія у вигляді кулінарного спрею
  • Сиру Рікотта 2 стакани
  • Тертого пармезану 1,5 стакана
  • Свіжого листя м’яти 1/2 стакана, дрібно порубаних
  • Свіжої петрушки 1/2 стакана, посіченої
  • 2 жовтки, злегка збитих
  • Часнику 2 зубчики, роздавлених в кашку або дрібно натертих
  • 1 свіжий чилі, без насіння і дрібно порубаний
  • Дрібно тертий мускатний горіх (кілька разів проведіть цілим горіхом по тертці)
  • Жменя свіжого листя базиліка, порваного руками
  • Томатного соусу пасата 3 стакани
  • Вершкового масла 4 столові ложки
  • Панірувальних сухарів панко 1 стакан

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 232 ° С.
  2. Наріжте цукіні й баклажан уздовж на тонкі пласти. Рівномірно розпиліть на обидві сторони отриманих слайсів кулінарний спрей, приправте сіллю і перцем. Запікайте до м’якості та коричневого кольору (приблизно 20 хвилин). Перед тим як приступати до роботи з цукіні й баклажанів, дайте їм охолонути.
  3. Знизьте температуру в духовці до 190 ° С.
  4. У мисці з’єднайте рікотту, 1 стакан пармезану, всю м’яту і петрушку (за винятком кількох столових ложок), жовтки, часник, чилі, мускатний горіх, невелика кількість солі й перцю. Нанесіть начинку ложкою на кожну смужку баклажана і цукіні, згорніть. Додайте рулети в формі для випікання, трохи посипте зверху базиліком, а потім рівномірно покрийте соусом пасата.
  5. Розтопіть вершкове масло в маленькій сковороді, зніміть з вогню. Змішайте з панірувальними сухарями панко, 1/2 стакана пармезану, що залишився, петрушкою і м’ятою. Якщо плануєте зробити заготівлі для страви заздалегідь, зберігайте рулети й панірувальну суміш в герметичному контейнері в холодильнику або морозильній камері. Розподіліть топпінг зверху страви.
  6. Запікайте, коли все досягне кімнатної температури після холодильника, при 190 ° С до золотистого кольору і появи бульбашок.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечені баклажани з помідорами і часником

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close