ЗакускиЗакуски з овочівХолодні закуски

Рулет з кабачків з помідорами

Ніжний кабачковий рулет з соковитою начинкою.
Рулет з кабачків та помідорами – відмінна закуска, яка підійде і для святкового столу, і для повсякденного обіду або вечері. Овочевий рулет виходить ніжним, соковитим і ситним. З цією стравою можна експериментувати. Сирний шар замінити на обсмажені з ріпчастою цибулею гриби, курячий або м’ясний фарш. Все це буде добре поєднуватися з соковитими помідорами. Подавати блюдо в якості закуски з листям салату або зеленню.

Інгредієнти:

  • Кабачки 400 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком
  • Пшеничне борошно 100 грамів
  • Сода харчова 1 чайна ложка
  • Плавлений сир 200 грамів
  • Часник 2 зубчики
  • Помідори 2 штуки
  • Майонез 50 грамів

Приготування:

  1. Кабачок миємо, очищаємо від шкірки й насіння. Якщо використовуємо молоді кабачки, то їх достатньо лише помити. Натираємо кабачок на дрібній тертці, солимо. Залишаємо на 10 хвилин. За цей час кабачок виділить сік. Тертий овоч несильно віджимають, сік зливаємо.
  2. Яйця збиваємо до однорідності. Зелень беремо за бажанням і смаком. Підійде тут пряність петрушки, кропу. Ароматний базилік теж придатний. Промиваємо зелень під водою, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
  3. Кабачок з’єднуємо з яйцями й зеленню, все добре перемішуємо. Борошно змішати з содою і просіваємо. В овочеву масу всипаємо борошно і ретельно перемішуємо тісто.
  4. Деко застилаємо пергаментом, який необхідно добре змастити олією. Можна скористатися силіконовим або тефлоновим килимком. Виливаємо тісто і рівномірно розрівнюємо лопаткою. Товщина кабачкового шару повинна бути не більше 1 см.
  5. Ставимо деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Корж повинен зарум’янитись по краях. Важливо не пересушити його. Готовий корж виймаємо, даємо трохи охолонути.
  6. Тим часом готуємо начинку. Сир натираємо на крупній тертці. Часник очищаємо, миємо, пропускаємо через прес. Сир з’єднуємо з часником і майонезом, перемішуємо. Сирну начинку рівномірно наносимо на кабачковий корж.
  7. Помідори миємо, гострим ножем нарізаємо тонкими кружечками або напів кружечками. Помідори краще брати щільні, м’ясисті, не переспілі, щоб з них виділялося менше соку. Кружечки помідор укладаємо на сирний шар.
  8. За допомогою пергаменту акуратно скручуємо рулет. Загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 1-1,5 години. За цей час рулет охолоне і стане щільнішим.
  9. Перед подачею знімаємо плівку, нарізаємо рулет на порційні шматочки. Подаємо овочеву закуску, прикрасивши дрібно нарізаною зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Фарширована картопля з начинкою з баклажанної ікри

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close