ЗакускиСоуси і приправиСтаттіЩо приготувати?

Рецепти соусів: 8 смачних заправок

Ділимося підбіркою класних рецептів соусів, які стануть прекрасною альтернативою калорійному майонезу. Беріть на замітку!

Песто

Песто – популярний італійський соус. Його головний інгредієнт – ароматний базилік, який моментально додає вишуканий смак будь-якій страві. Додавайте песто в овочеві салати, поєднуйте з куркою і рибою.

Інгредієнти:

  • Базилік 1 чашка
  • Часник 3 зубчики
  • Кедрові горішки 3 столові ложки
  • Тертий твердий сир 1/3 чашки
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Оливкова олія 1/3 чашки

Приготування:

  1. Змішайте в чаші блендера базилік, часник, кедрові горіхи і сир.
  2. Посоліть, поперчіть.
  3. Додайте оливкову олію. Збийте до однорідної маси.
  4. Подавайте до столу, прикрасивши листком базиліка.

Сирно-йогуртовий соус

Ніжний смак сирно-йогуртового соусу сподобається всім без винятку. З таким соусом хліб, овочі, риба і морепродукти стають ще смачніше.

Інгредієнти:

  • Знежирений йогурт без добавок 200 мілілітрів
  • Зернистий сир 200 грамів
  • Варені яєчні жовтки 2 штуки
  • Гірчиця 2 чайні ложки
  • Лимонний сік 2 чайні ложки
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Сир протріть через сито.
  2. Змішайте всі інгредієнти в мисці або чаші блендера. Гарненько збийте.
  3. Подавайте до столу.

Альфредо

Італійський соус “Альфредо” стане чудовою альтернативою майонезу. На батьківщині цей соус використовують для приготування однойменної пасти, але це не єдиний варіант. Соус ідеально поєднується зі стравами з риби і морепродуктів, м’яса і птиці, а також з овочами.

Інгредієнти:

  • Подрібнений часник 2 зубчики
  • Ріпчастої цибулі 1/2 штуки
  • Оливкова олія за смаком
  • Суцвіття цвітної капусти 3 чашки
  • Мигдальне молоко 2 склянки
  • Сіль щіпка
  • Лимонний сік 1 столова ложка
  • Харчові дріжджі 4 столові ложки

Приготування:

  1. У сковороді розігрійте оливкову олію.
  2. Додайте часник і дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Обсмажте до м’якості.
  3. Потім висипте суцвіття цвітної капусти і влийте мигдальне молоко. Посоліть.
  4. Тушкуйте 10-15 хвилин.
  5. Перелийте масу в чашу блендера. Додайте харчові дріжджі і лимонний сік. Збийте до однорідної маси. Готово!

Цибулевий соус

Любителі насичених смакових поєднань по достоїнству оцінять цибульний соус. Особливо гармонійно він розкриє себе з м’ясними та рибними стравами, але його також можна використовувати як соус для сендвічів або бутербродів.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 2 столові ложки
  • Ріпчастої цибулі 2 штуки
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Вершковий сир 240 грамів
  • Сметана 1 чашка
  • Рубана зелена цибуля 2 столові ложки

Приготування:

  1. Розтопити вершкове масло у великій сковороді на середньому вогні.
  2. Додайте цибулю, нарізану півкільцями. Посоліть. Готуйте, помішуючи, поки цибуля не набуде золотисто-коричневий відтінок. Це займе приблизно 30-35 хвилин.
  3. Зніміть цибулю з вогню і дайте їй трохи охолонути.
  4. У середній мисці змішайте цибулю, вершковий сир, сметану, рубану зелену цибулю. Посоліть і поперчіть.
  5. Викладіть соус в мисочку і подавайте до столу.

Горіховий соус

Горіховий соус – це блюдо з яскравим характером, якому потрібен гідний компаньйон. Він стане прекрасним доповненням до овочів, приготованих на грилі, до курки або риби, а також до сирних страв.

Інгредієнти:

  • Арахісове масло (або паста) 4 столові ложки
  • Вода 180-200 мілілітрів
  • Соєвий соус 4 столові ложки
  • Кунжутна олія 2 столові ложки
  • Рисовий або яблучний оцет 3 чайні ложки
  • Рисове вино чи мартіні 2 чайні ложки
  • Очищене насіння соняшнику 2 столові ложки

Приготування:

  1. Покладіть в маленьку каструлю арахісову пасту і перемішайте з водою. Доведіть до кипіння на слабкому вогні.
  2. Додайте кунжутну олію і перемішайте.
  3. Додайте соєвий соус, рисовий оцет і рисове вино. Перемішайте, щоб не було шматочків.
  4. Обсмажте насіння на сухій сковороді до золотистого кольору.
  5. Додайте насіння в соус і перемішайте.

Вершковий соус з куркумою

Куркума – грайлива індійська спеція, яка здатна прикрасити будь-яку страву. Використовуйте вершковий соус з куркумою для приготування смачних страв з птиці.

Інгредієнти:

  • Лимон 1/2 штуки
  • Яєчний жовток 1 штука
  • Молоко 200 мілілітрів
  • Борошно 1 столова ложка
  • Гірчиця 1 столова ложка
  • Оливкова олія 1 столова ложка
  • Куркума 1/2 чайної ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте молоко в сотейнику на середньому вогні.
  2. Додайте борошно і варіть, помішуючи, протягом 3 хвилин.
  3. Зніміть з вогню і додайте жовток, не перестаючи помішувати.
  4. Додайте сік половини лимона, олію, гірчицю і куркуму, продовжуючи інтенсивно мішати.
  5. Приправте сіллю і перцем.
  6. Перед подачею остудіть.

Соус з авокадо

Авокадо – прекрасна альтернатива майонезу. У складі цього фрукта містяться жири, які роблять соус на його основі поживним і корисним для серця і судин.

Інгредієнти:

  • Авокадо 2 штуки
  • Сметана 1/2 склянки
  • Яблучний оцет 2 столові ложки
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Кінза 2 столові ложки
  • Сіль щіпка

Приготування:

  1. Авокадо очистьте і видаліть кісточку.
  2. Подрібніть авокадо, сметану, оцет, оливкову олію, кінзу і кріп в кухонному комбайні або за допомогою блендера до однорідної маси.
  3. Приправте сіллю.
  4. Перекладіть соус в невелику миску.
  5. Посипте зверху рубаною кінзою.
  6. Подавайте до столу з чіпсами.

Сметанний соус з гірчицею

Змішайте сметану з гірчицею, щоб приготувати соус, який стане ідеальним доповненням для страв з м’яса, птиці та риби. Його насичений смак вас приємно здивує.

Інгредієнти:

  • Варені яєчні жовтки 2 штуки
  • Сметана 200 грамів
  • Діжонска гірчиця 1 столова ложка
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Розітріть яєчні жовтки зі сметаною.
  2. Змішайте їх з іншими інгредієнтами і збийте блендером протягом 30 секунд.
  3. Подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Простий рецепт домашнього хумуса

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close