ЗакускиСоуси і приправи

Простий рецепт домашнього хумуса

Мабуть, найкращий хумус у світі! За цим рецептом він виходить ідеально гладким, кремовим і водночас легким і повітряним. Тахіні надає йому горіховий гострий смак, який доповнюють нотки свіжого лимона і часнику. Він так і проситься на скибочку свіжого хліба або лаваша.

Інгредієнти:

  • Консервований хумус 1 банка або варений хумус 1,5 чашки
  • Сода 1/2 чайної ложки
  • Сік лимона 1/4 стакана
  • Морська сіль 1/2 чайної ложки
  • Часник 1 середній зубчик
  • Тахіні (кунжутна паста) 1/2 чашки
  • Крижана вода 2-4 столові ложки
  • Мелений тмин 1/2 чайної ложки
  • Оливкова олія 1 столова ложка
  • Свіжа петрушка або свіжомелена паприка для прикраси

Приготування:

  1. Помістіть нут в середню каструлю і додайте соду (сода допоможе зробити нут ідеально м’яким). Налийте води, щоб вона покривала нут на кілька сантиметрів. Поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння, після чого варіть протягом 20 хвилин (якщо рідина втікає, вогонь можна зменшити). Горошини повинні набрякнути, стати м’якими й відокремитися від шкірки. Промийте готовий нут в ситі під холодною водою протягом 30 секунд.
  2. У кухонному комбайні або блендері ретельно подрібніть часник, сіль і лимонний сік. Дайте суміші “відпочити” мінімум десять хвилин: за цей час аромат часнику пом’якшиться.
  3. Додайте в кухонний комбайн тахіні й перемішуйте, поки суміш не стане густою і кремоподібною.
  4. Не вимикаючи комбайн, влийте 2 столові ложки крижаної води й перемішайте суміш, поки вона не стане ультра гладкою, блідою і кремовою. Якщо тахіні спочатку була дуже густою, можна додати ще 1-2 столові ложки води.
  5. Додайте в комбайн нут, мелений тмин і оливкову олію. Змішуйте близько двох хвилин, поки суміш не стане дуже гладкою, при необхідності зіскрібаючи її зі стінок комбайна або блендера. Якщо потрібно, влийте ще 1-2 столові ложки води, щоб отримати максимально кремову текстуру.
  6. Спробуйте хумус і при необхідності додайте ще солі й лимонного соку на ваш смак.
  7. Перекладіть суміш в миску і прикрасьте свіжою петрушкою або свіжомеленою паприкою. Невикористаний хумус щільно закрийте і приберіть в холодильник: в такому вигляді він може зберігатися до одного тижня.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Легкий соус гуакамоле

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close