ІталійськаКухні світуПіца

Тісто для піци

Щоб піца вийшла на тонкій і повітряній основі необхідно вимісити правильно тісто для піци. У рецепті тіста нам потрібні правильні інгредієнти. Борошно. Вірніше суміш борошна з 3-х частин пшениці м’яких сортів «00» та 1-ї частини борошна грубого помелу. Або використовуйте чисте борошно типу «00».

Купити нормальну італійську муку зараз можна в будь-якому хорошому супермаркеті або інтернет-магазині. Важливо, щоб вміст білка в борошні становило не менше 12%! Адже ми хочемо приготувати справжню піцу, а не пиріг з томатним соусом і ковбасою! Тому в рецепті тіста для піци утримайтеся від використання простої муки.

Інгредієнти:

  • Борошна 250 грамів
  • Теплої води 125 грамів
  • Дріжджів 15 грамів
  • Дрібка солі
  • Оливкової олії 1 столова ложка

Приготування:

  1. У простору миску налийте дуже теплу (35-40 С) воду. Розведіть в ній дріжджі, сіль і оливкову олію. Додайте частину борошна і вимісити легке тісто. Якщо тісто буде липнути до рук і посуди додайте ще борошна.
  2. Борошно різних сортів по різному вбирає воду, тому зручно сипати борошно в воду, а не навпаки. В іншому випадку, якщо випадково додати більше борошна, доведеться додавати ще води. Що виведе вас за рамки рецепта. Тому сипимо борошно в воду! Принаймні до тих пір, поки ви не звикнете до даного сорту борошна.
  3. Вимішуйте тісто хоча б хвилин 5-7, а краще 10. У цьому випадку, піца виходить з тонкою і повітряною скоринкою. А це окреме задоволення! Накрийте тісто серветкою і поставте в тепле місце підрости й збільшитися в два рази.
  4. Минула година або трохи більше. Присипте робочу поверхню жменею борошна. Викладіть тісто і гострим ножем навпіл на дві частини. Сформуйте з тіста кульки, накрийте вологою серветкою і знову на годину. Тепер в холодильник.
  5. Готове тісто для піци можна зберігати в холодильнику близько 3 днів. Якщо найближчим часом готувати піцу не плануєте, тісто краще заморозити.
  6. Минула година. Візьміть тісто в руки й розтягніть в коржик, потім на столі розтягніть руками від центру до країв. Самі краю не чіпайте. Забігаючи вперед скажу, коли будете викладати начинку, залиште вільною смужку з краю шириною 3-4 сантиметри. Обертальними рухами витягуємо корж потрібного діаметру.
  7. Дуже скоро ви зможете формувати корж для піци такими собі підкидання тіста в повітрі з одночасним його підкручуванням. Корж, в цьому випадку, виходить рівномірним по товщині.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close