ЗакускиПіца

Піца з сирним дном

Що може бути краще піци? Тільки піца з величезною кількістю сиру! Сьогодні саме такий рецепт! Неймовірно смачна піца з секретом. Готуйте разом з нами!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно 175 грамів + для роботи з тістом
  • Вода 150 мілілітрів
  • Сіль 2 щіпки
  • Дріжджі пресовані 5 грамів або дріжджі сухі 1 чайна ложка без гірки
  • Олія рослинна 1 столова ложка + для роботи з тістом

Для начинки:

  • Гриби печериці 1-2 штуки
  • Ковбаски мисливські 2 штуки
  • Сир моцарела 200 грамів
  • Сир твердий 50 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Оливки без кісточок 8 штук

Для соусу:

  • Часник 1 зубчик
  • Трави італійські сушені 1 чайна ложка
  • Соус томатний 100 грамів
  • Сіль 1 щіпка (за смаком)
  • Цукор 1 щіпка (за смаком)
  • Олія рослинна

Приготування:

  1. Рецепт тіста простий, але він класний! З нього і почнемо. Воду підігріваємо до теплого стану (37-40 градусів).
  2. Щоб перевірити дріжджі, робимо швидку опару. Для цього в борошні робимо поглиблення і наливаємо туди теплу воду і кришимо дріжджі. Опару залишаємо підходити в теплому місці хвилин 15.
  3. Додаємо в опару, що підійшла теплу рослинну олію і сіль. Добре перемішуємо.
  4. Вимішуємо тісто на столі. Тісто буде злегка липнути, тому змащуємо руки олією. Не забивайте тісто зайвим борошном!
  5. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою або вологим рушником.
  6. Відправляємо в тепле місце на 40-60 хвилин.
  7. Готуємо соус для піци.
  8. Я завжди намагаюся готувати соус з домашніх помідорів.
  9. У сотейнику розігріваємо трохи рослинної олії й обсмажуємо видавлений через прес часник пару секунд. Постійно помішувати. Не даємо часнику стати коричневим, щоб він не гірчив.
  10. Потім додаємо італійські трави й обсмажуємо ще кілька секунд. Перемішуємо.
  11. Додаємо в сотейник томатний сік, сіль і цукор за смаком.
  12. Постійно помішуючи, вварюємо соус до потрібної густоти.
  13. Розігріваємо духовку до температури 200 градусів.
  14. Тісто злегка обминаємо на присипаній борошном поверхні столу.
  15. Відрізаємо від тіста 1/3 частину.
  16. Розкачуємо тісто в тонкий корж.
  17. Випікаємо корж в духовці при температурі 200 градусів хвилин 5, до золотистого кольору.
  18. Орієнтуйтеся на свою духовку за часом випічки.
  19. Виймаємо корж для піци з духовки й даємо йому охолонути кілька хвилин.
  20. Поки корж остигає, готуємо продукти для начинки. Можна використовувати все, що любите. Головне, сиру візьміть більше.
  21. Тісто, що залишилось розгортаємо в коржик більший по діаметру, ніж спечений коржик. На тісто викладаємо велику частину сиру моцарела і розподіляємо, трохи не доходячи до країв.
  22. Кладемо спечений корж на сир бульбашками вниз і злегка притискаємо.
  23. Загортаємо краї. Вийшла основа для піци з подвійним дном.
  24. Можна промазати краї великого коржа водою, щоб вони добре прилипли.
  25. Сир натираємо на крупній тертці. Ковбасу і гриби нарізаємо скибочками. Цибулю й оливки нарізаємо кільцями.
  26. Цибулю і шампіньйони люблю і використовую сирі. Ви можете попередньо обсмажити.
  27. Далі, як завжди — соус і начинка.
  28. Змащуємо основу для піци томатним соусом.
  29. На соус по черзі викладаємо нарізані цибулю, гриби, ковбаски, оливки й сир (твердий і моцарелу, що залишилась).
  30. Випікаємо піцу в розігрітій духовці хвилин 15-20.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Піца з копченим лососем і авокадо

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close