ЗакускиПіца

Піца з куркою, гострим арахісовим соусом і кінзою

Рецепт піци в тайському стилі підкорить вас пікантним поєднанням гостроти й солодкості, доповненим нотками смажених горіхів і свіжої кінзи.

Інгредієнти:

Для гострого арахісового соусу:

  • Арахісове масло 1/2 стакана
  • Соус хойсін 1/2 стакана
  • Мед 1 столова ложка
  • Рисовий оцет 2 чайні ложки
  • Мелений імбир 1/2 чайної ложки
  • Кунжутне масло 2 столові ложки
  • Червоний перець 1/4 чайної ложки
  • Устричний соус 1 столова ложка
  • Вода 2 столові ложки

Для піци:

  • Оливкова олія 1 столова ложка
  • Курячі грудки, нарізані кубиками 2 штуки
  • Тісто для піци 450 грамів
  • Моцарела терта 2 чашки
  • Зелена цибуля 4 пір’їнки
  • Морква, тонко нарізана 1/3 чашки
  • Смажений арахіс 2 столові ложки
  • Свіжа кінза, нарізана 2 столові ложки

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 230 °C.
  2. Змішати всі інгредієнти для арахісового соусу в маленькій каструлі й довести до кипіння. Варити на маленькому вогні одну хвилину.
  3. Нагріти оливкову олію в сковороді й обсмажити курку протягом п’яти хвилин, помішуючи.
  4. Викласти курку в миску і змішати з половиною арахісового соусу.
  5. З тіста зробити два кола діаметром приблизно 20 см, кожне викласти на деко, злегка посипане борошном.
  6. Кожне коло змастити соусом, посипати моцарелою, зверху викласти курку, зелену цибулю і моркву. Зверху знову посипати моцарелою і додати соус.
  7. Помістити одне деко в розігріту духовку і випікати піцу 8-10 хвилин, поки скоринка не стане золотистою. Повторити те ж з другим колом.
  8. Готову піцу посипати кінзою і подавати.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Піца з ковбасою і болгарським перцем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close