ЗакускиХолодні закуски

Паштет з печінки зі сметаною

Незвичайний рецепт паштету з печінки. У цьому рецепті паштет запікається в духовці.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча 500 грамів
  • Сметана 70 грамів
  • Яйця 3 штуки
  • Масло вершкове 4 столові ложки
  • Молоко 1/2 склянки (100 мілілітрів)
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Хліб білий (або булочка) 1-2 шматочки
  • Сухарі панірувальні 2-3 столові ложки
  • Сіль 1 чайна ложка (за смаком)
  • Перець чорний мелений 1/3 чайної ложки (за смаком)
  • Олія (або жир) 1 столова ложка (для змащування форми)

Приготування:

  1. Печінку промити, обсушити, нарізати шматочками.
  2. У сковороді розтопити 2 столові ложки вершкового масла. У гаряче масло викласти печінку.
  3. Печінку тушкувати близько 20-30 хвилин на невеликому вогні під кришкою (періодично помішувати).
  4. Білий хліб або булочку замочити в молоці.
  5. Печінку остудити.
  6. Потім печінку разом з намоченим в молоці хлібом подрібнити за допомогою м’ясорубки.
  7. Включити духовку і розігріти до 180 градусів.
  8. Цибулю очистити, вимити, дрібно нарізати.
  9. У сковороді розтопити 2 столові ложки вершкового масла. У гаряче масло викласти нарізану цибулю, обсмажити на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини.
  10. Додати до подрібненої печінки яйця, сметану, сіль, перець, пасеровану цибулю.
  11. Потім все перемішати.
  12. Вогнетривку форму або каструлю змастити олією, обсипати сухарями.
  13. У форму рівномірно укласти паштет.
  14. Форму поставити в духовку на 20-25 хвилин.
  15. Паштет з печінки зі сметаною остудити.
  16. Паштет з печінки зі сметаною готовий! Подавати холодним з овочевим салатом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Канапе з рибою на шпажках

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close