ЗакускиЗакуски з рибиХолодні закуски

Оселедець по-литовськи зі смаженою цибулею

Приготуємо пікантну закуску — оселедець зі смаженою цибулею по-литовськи.

Литва — країна з виходом в море, а, значить, що займається рибальством. Особливо люблять там страви з оселедця і знають безліч рецептів його приготування. Одним з них і є пропонований варіант закуски.

Риба виходить під маринадом. Таке блюдо добре підходить для святкового столу і, особливо, як закуска до міцних напоїв. Ще вона дуже хороша з картопляним пюре й іншими картопляними гарнірами.

Інгредієнти:

  • Філе солоного оселедця 250 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Олія соняшникова 3 столові ложки
  • Цукор-пісок 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений 0,3 чайної ложки

Приготування:

  1. Філе оселедця нарізати шматочками завдовжки 4 см.
  2. Шматочки оселедця розкласти на тарілці.
  3. Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
  4. Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією й обсмажити до м’якості.
  5. До цибулі додати томатне пюре.
  6. Продовжувати смаження до фарбування олії в помаранчевий колір.
  7. Додати цукор і мелений перець.
  8. Все перемішати, при помішуванні потримати на плиті ще 2-3 хвилини й охолодити.
  9. Покрити оселедець цибулево-томатною сумішшю.
  10. Страву можна прикрасити подрібненою зеленою цибулею.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашні рибні палички

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close