ЗакускиСалатиХолодні закуски

Оселедець під шубою в лаваші

Оселедець під шубою в лаваші – класичний салат, але з оригінальною подачею до столу.

Вже дуже давно знаменитий оселедець під шубою став фаворитом на святковому столі, особливо в зимовий період. Напевно, жодне застілля не обходиться без цієї чудової закуски. Тандем солодкуватих на смак овочів і слабосоленого філе оселедця підкорив серця і шлунки не одного покоління.

І все ж, всупереч традиції, у багатьох господинь є свій маленький секрет приготування оселедця під шубою. Він полягає або в складі салату, або в його подачі. Хоча склад особливо і змінити складно, адже тоді це призведе до того, що улюбленим смак загубиться. А ось над подачею закуски варто попрацювати, щоб своєю оригінальністю блюдо стало ще смачніше і привабливою.

Багато з нас частенько йдуть на різні хитрощі, особливо перед святами, щоб салат заграв новими фарбами й зацікавив гостей оригінальною подачею. Так, наприклад, в пропонованому рецепті оселедець під шубою, загорнутий в тонкий лаваш, перетворюється в яскравий рулет, але зі знайомим і улюбленим смаком. З такою подачею салат стає вже мега популярним.

Експериментуйте і готуйте з любов’ю!

Інгредієнти:

  • Буряк 3 штуки
  • Морква 2 штуки
  • Яйця 4 штуки
  • Філе оселедця 500 грамів
  • Сіль 2 щіпки
  • Майонез 200 грамів
  • Зелена цибуля 10 штук
  • Зелень петрушки 5 гілочок
  • Лаваш 3 штуки

Приготування:

  1. Попередньо зварений і остиглий буряк натираємо на тертці з великими отворами.
  2. Відварену моркву натираємо на дрібній тертці.
  3. Зварені круто яйця також натираємо на дрібній тертці.
  4. Для приготування страви нам знадобиться 3 листи лаваша однакового розміру.
    У мене був один довгий рулон. Я порізала його на три частини.
  5. На робочій поверхні розстеляємо фольгу. На неї викладаємо перший лист лаваша і змащуємо його майонезом.
  6. Після майонезу на лаваш викладаємо натертий буряк і рівномірно його розподіляємо ложкою по всій поверхні. Буряк трохи солимо.
  7. Далі укладаємо другий лист лаваша і знову змащуємо його майонезом.
  8. Наступним шаром йде натерта морква. Її також рівномірно розподіляємо по листу лаваша.
  9. Моркву накриваємо третім листом. Змащуємо його майонезом. Викладаємо на лаваш натерті яйця. Розподіляємо їх і трохи посипаємо сіллю.
  10. Тепер акуратно, щоб не порвати лаваш, за допомогою фольги піднімаємо шари й звертаємо їх у рулет.
  11. Готовий рулет щільно загортаємо в фольгу і відправляємо його в холодильник мінімум на 1 годину.
  12. Перед подачею нарізаємо рулет порційними шматочками, викладаємо на кожен оселедець, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і гілочкою петрушки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рулет з лаваша з картоплею, морквою і сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 2,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close