ЗакускиКухні світуМексиканська

Мексиканські шпинатові коржі

Якщо ви любите балувати себе закусками з начинкою, то цей рецепт точно стане одним з ваших улюблених. Корисні, яскраві й гранично прості в приготуванні коржі — чудова основа для самих різних начинок — від м’ясних до вегетаріанських.

Інгредієнти:

  • Свіжий або заморожений шпинат 200 грамів
  • Рослинна олія 60 мілілітрів
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Борошно 3 чашки
  • Розпушувач 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обполосніть шпинат і обсмажте протягом 1-2 хвилин, поки він не зів’яне. Перекладіть в друшляк, злийте рідину і промийте під холодною водою. Заморожений шпинат досить просто розморозити.
  2. Помістіть шпинат в блендер разом з олією і сіллю. Подрібніть до однорідності.
  3. У великій мисці змішайте борошно і розпушувач. Додайте в миску подрібнений шпинат і 1/4 стакана води.
  4. Перемішайте і руками замісити м’яке тісто. Якщо тісто дуже сухе, змочіть його водою і продовжите вимішувати. Якщо занадто липке — додайте ще борошна.
  5. Сформуйте з тіста кулю, оберніть плівкою або фольгою і залиште “відпочивати” на 15-20 хвилин.
  6. Розділіть тісто на 6-8 частин і сформуйте з них кульки.
  7. Посипте борошном робочу поверхню і качалкою розкачайте кожну частину в коржик.
  8. Нагрійте антипригарну сковороду й обсмажуйте коржі по 1-2 хвилини з кожного боку, поки вони не підрум’яняться.
  9. Готові коржі складіть на тарілку гіркою і дайте трохи охолонути.

Готові коржі можна начиняти будь-якими інгредієнтами. Наприклад, квасолею, кукурудзою і сиром.
Якщо ви не хочете використовувати коржі прямо зараз, їх можна загорнути у фольгу і заморозити.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кокосовий флан

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close