ЗакускиСалати

Листковий салат з маринованими опеньками

Листковий салат з маринованими опеньками, огірком і картоплею — смачне і ситне блюдо, яке обов’язково оцінять ваші гості. Солоний огірочок, мариновані грибочки, ароматна картопелька … Все найулюбленіше в одній страві. Обов’язково приготуйте!

Інгредієнти:

  • Картопля 1-2 штуки (250-300 грамів)
  • Яйця 2 штуки
  • Огірок маринований 100-150 грамів
  • Опеньки мариновані 60 грамів
  • Майонез 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Листя салату для подачі (за бажанням) кілька штук

Приготування:

  1. Готуємо продукти для листкового салату з маринованими опеньками, огірком і картоплею.
  2. Картоплю заливаємо водою і відварюємо до готовності (20-25 хвилин). Даємо охолонути.
  3. Яйця заливаємо водою і відварюємо 10 хвилин після закипання. Даємо охолонути.
  4. Промиваємо мариновані опеньки.
  5. Огірок натираємо на тертці, даємо постояти 5 хвилин і злегка віджимаємо руками зайву рідину.
  6. Яйця очищаємо від шкаралупи й натираємо на крупній тертці.
  7. До яєць додаємо сіль і майонез. Перемішуємо.
  8. Картоплю очищаємо і натираємо на крупній тертці. Злегка підсолюємо.
  9. Встановлюємо на тарілку формувальне кільце (у мене кільце діаметром 10 см). При бажанні на дно тарілки можете викласти кілька салатних листків.
  10. Викладаємо шар картоплі. Злегка приминаємо. Можете використовувати картоплем’ялку.
  11. На картоплю викладаємо яєчну масу.
  12. На яєчну масу викладаємо шар маринованих огірків.
  13. Акуратно знімаємо формувальне кільце.
  14. Викладаємо на салат мариновані опеньки.
  15. Листковий салат з маринованими опеньками, огірком і картоплею готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат «Курка з ананасами»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close