ЗакускиСоуси і приправи

Легкий соус гуакамоле

Ця низькокалорійна версія мексиканського соусу гуакамоле виходить неймовірно кремовою і бархатистою завдяки додаванню до авокадо м’якого сиру тофу. Він не тільки впливає на текстуру закуски, а й збагачує її білком, а також скорочує кількість жирів.

Частина авокадо подрібнюється разом з тофу в кухонному комбайні до отримання ідеально гладкого пюре. А другий авокадо розминається виделкою і разом з помідором, цибулею і перцем халапеньо надає гуакамоле текстуру.

Інгредієнти:

  • 2 великих стиглих авокадо, розрізаних навпіл і очищених від кісточок
  • М’якого тофу 220 грамів, рідину злийте
  • 1/4 частина невеликої червоної цибулини, нарізана дрібними кубиками (приблизно 1/4 стакана)
  • 1 невеликий стручок халапеньо, дрібно порубаний
  • 1 помідора Сливка, нарізана дрібними кубиками (приблизно 0,5 стакана)
  • Свіжовичавленого соку лайма 3 столові ложки
  • Крупно посіченої кінзи 2 столові ложки + ціле листя для подачі
  • Для подачі: печені сині або жовті кукурудзяні чіпси, нарізаний солодкий перець

Приготування:

  1. Вискребіть м’якуш одного авокадо і додайте її в кухонний комбайн разом з тофу і ¾ чайної ложки солі.
  2. Подрібніть до однорідної консистенції, за потреби зіскрібаючи суміш зі стінок чаші.
  3. Вискребіть м’якуш з авокадо, що залишився і покладіть її в миску середнього розміру. Грубо розімніть вилкою.
  4. Додайте суміш з авокадо і тофу, цибулю, халапеньо, помідор, сік лайма, нарізану кінзу і 3/4 чайної ложки солі. Акуратно перемішайте.
  5. Перекладіть соус в невелику миску і прикрасьте цілим листям кінзи.
  6. Подавайте з кукурудзяними чіпсами й солодким перцем.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний соус

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close