ЗакускиХолодні закуски

Китайські цибульні коржі

Тонкі китайські коржі з зеленою цибулею — проста, але дуже смачна закуска. Ідеальний варіант для тих, кому ніколи довго стояти біля плити. Готуються вони швидко, легко і всього з чотирьох інгредієнтів: води, борошна, солі та цибулі.

Хрусткі коржики смачні самі по собі: їх можна їсти з будь-якими соусами, наприклад, соєвим, гуакамоле або сметанним. А ще вони гарні як гарнір до гарячих страв або як закуска до супів або салатів.

Інгредієнти:

  • Борошно 250 грамів
  • Сіль 3/4 чайної ложки
  • Тепла вода 180 мілілітрів
  • Зелена цибуля 1,5 стакана
  • Рослинна олія 5 столових ложок

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте борошно і сіль. Влийте воду і добре розмішайте виделкою.
  2. Руками замісити тісто. Якщо воно занадто сухе, додайте ще 1-2 столові ложки води. Перенесіть тісто на робочу поверхню і продовжуйте вимішувати, поки воно не стане м’яким і гладким.
  3. Сформуйте з тіста кулю, накрийте харчовою плівкою або рушником і залиште відпочивати на 20-30 хвилин.
  4. Поки тісто відпочиває, вимийте цибулю, обсушіть і дрібно наріжте (тільки зелені пір’я).
  5. Розділіть тісто на чотири рівні частини й сформуйте з них кульки.
  6. На злегка посипаній борошном поверхні розкачайте одну з кульок в дуже тонкий пласт.
  7. Змастіть тісто олією і викладіть на нього зелену цибулю рівномірним шаром.
  8. Поверніть тісто в рулон.
  9. Візьміть один кінець рулону і поверніть його в “равлика”.
  10. “Равлика” розкачайте качалкою в круглий пласт.
  11. Виконайте ті ж кроки з іншими частинами тіста і складіть коржі один на інший, переклавши пергаментним папером.
  12. Нагрійте сковороду з 1 столовою ложкою рослинної олії й обсмажте корж з обох сторін по 2-3 хвилини — він повинен стати золотистим і хрустким. Виконайте те ж саме з іншими коржами, кожного разу додаючи в сковороду 1 столову ложку олії.

Коржі смачні з будь-якими соусами — наприклад, соєвим.

Також до них можна додати улюблені додатки: наприклад, зелений горошок, авокадо, кунжут, часник. А можна посипати тертим сиром і відправити на пару хвилин в духовку, поки сир не розплавиться. Пробуйте, експериментуйте — справа тільки за вашою фантазією.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Форшмак по-одеськи

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close