ІталійськаЗакускиКухні світуСендвічі і бутерброди

Кростіні з печеними помідорами й 3 видами сиру

Спред з блакитного сиру і кремової рікоти якнайкраще поєднується з печеними помідорами. Спред з трьох видів сиру на шматочку хрусткого хліба дає відчути справжню суміш італійських смаків. А ароматний базилік – це те, без чого і зовсім складно уявити італійське блюдо. Все готується досить швидко, оскільки хліб і помідори зажарюють в духовці в режимі гриля, на це йде всього кілька хвилин, але ви не повинні спускати очей з духовки, тому що на цьому режимі то, що ви смажите, швидко може перейти зі стадії золотистої скоринки до обвуглювання. Намажте сирний спред на підсмажений хліб, зверху викладіть помідори, посипте ще сиром і подавайте кростіні красиво розкладеними на блюді.

Інгредієнти:

  • Розрізаних навпіл помідорів чері 1,5 стакана
  • Тонко нарізаної цибулі шалот 3 столові ложки
  • Оливкової олії 2,5 столових ложки, розділіть
  • Бальзамічного оцту 0,5 столової ложки
  • Рікоти 3/4 стакана
  • Розкришеного блакитного сиру 1/4 стакана, нещільно покладеного в мірну склянку
  • Дрібно натертого свіжого сиру пекоріно романо 1/4 стакана, нещільно покладеного в мірну склянку
  • Готового песто 1/4 стакана
  • Солі 3/4 чайної ложки, розділіть
  • Свіжовичавленого лимонного соку 1 чайна ложка
  • Тертої цедри лимона 1 чайна ложка, без гірки
  • 16 скибочок французького багета, нарізаного навскоси на скибочки товщиною по 0,5 см
  • 2-3 обороти млина чорного перцю (ручний млин)
  • Дрібно порубаного свіжого листя базиліка 3 столові ложки

Приготування:

  1. Встановіть решітку духовки на відстані 12-15 см від нагрівального елементу і розігрійте духовку в режимі гриля до максимальної температури. Застеліть деко міцною алюмінієвою фольгою.
  2. У невеликій мисці акуратно перемішайте помідори, цибулю-шалот, 0,5 столової ложки оливкової олії й оцет. Розкладіть суміш на підготовлене деко. Встановіть деко на решітку під нагрівальним елементом духовки. Смажте, поки помідори трохи не покриються чорними плямами, близько 4 хвилин з закритими дверцятами духовки. Перемішайте лопаткою овочеву суміш і смажте ще 3 хвилини з закритими дверцятами духовки. Дістаньте з духовки й перекладіть суміш шумівкою в невелику миску; відкладіть миску в сторону до готовності використовувати. Залиште духовку, включену в режимі гриля.
  3. Поки помідори смажаться, змішайте в невеликій мисці Рікоту, блакитний сир, песто, 0,5 чайної ложки солі, лимонний сік і цедру лимона.
  4. Розкладіть шматочки багета на великому деку і змастіть 2 столовими ложками оливкової олії, що залишилась. Покладіть деко на решітку під нагрівальним елементом духовки і смажте до золотистого кольору, приблизно по 1 хвилині з кожної сторони, стежачи, щоб хліб не згорів. Викладіть багет з духовки.
  5. Для складання кростіні, приправте овочеву суміш, 1/4 чайної ложки солі що залишилась і поперчіть, потім додайте базилік.
  6. Намажте частину суміші з рікоти на кожну скибочку кростіні. Зверху викладіть томатно-цибульну суміш, потім посипте тертим сиром, розділивши всі інгредієнти порівну між скибочками хліба. Перекладіть на тарілку сервірування і подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бутерброди з копченою сьомгою і вершковим сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close