ЗакускиСендвічі і бутерброди

Кростіні з грибним песто

Італійські кростіні — універсальна закуска, яка буде доречна будь-коли. Це також величезне поле для експериментів, де підсмажені скибочки багета подаються зі всілякими цікавими Топпінгами. Наприклад, можна приготувати їх з грибним песто.

На відміну від традиційного італійського песто, в цьому рецепті замість базиліка використовують свіжі шампіньйони й сушені білі гриби. Подрібніть їх разом з волоськими горіхами, часником, оливковою олією і тертим пармезаном і намажте пастою хрусткі скибочки хліба. Подавайте відразу ж, поки грибний песто не встиг потемніти, або накрийте плівкою.

Інгредієнти:

  • Сушених білих грибів 30 грамів
  • Печериць 220 грамів, розрізаних на 4 частини
  • Волоських горіхів 0,5 стакана, підсмажених
  • Часнику 2 зубчики
  • Свіжого листя петрушки 1,5 стакана
  • Оливкової олії 3/4 стакана
  • Тертого пармезану 0,5 стакана
  • Багет 36 скибочок (товщиною 1 см)

Приготування:

  1. Покладіть білі гриби в миску з гарячою водою; притисніть, щоб занурити їх у воду. Залиште приблизно на 15 хвилин, поки гриби не розм’якнуть. Дістаньте гриби з миски, намагаючись не збовтати бруд, який міг осісти на дні. Воду вилийте.
  2. Змішайте в кухонному комбайні білі гриби, печериці, волоські горіхи, часник і петрушку і подрібніть до великих шматочків. Не зупиняючи комбайн, поступово влийте 0,5 стакана оливкової олії, перемішуючи, поки гриби не будуть дрібно порубані.
  3. Перекладіть грибну суміш в миску середнього розміру. Вмішайте пармезан. Посоліть і поперчіть песто за смаком. Якщо відразу не використовуєте грибний песто, щільно накрийте його харчовою плівкою, щоб гриби не потемніли.
  4. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Розкладіть скибочки хліба на сковороді зрізом вниз. Змастіть їх 1/4 стакана оливкової олії, що залишилася.
  5. Смажте до блідо-золотистого кольору і хрусткої скоринки, приблизно 5 хвилин.
  6. Або ж підсушіть хліб в духовці. Розігрійте духовку до 190 °C. Розкладіть скибочки хліба на 2 важких великих деках. Змастіть 1/4 стакана оливкової олії, що залишилася. Запікайте до блідо-золотистого кольору і хрусткої скоринки, близько 15 хвилин.
  7. Намажте грибний песто на кростіні. Розкладіть закуску на Блюда і подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кростіні з печеними помідорами й 3 видами сиру

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close