ЗакускиСалати

Картопляний салат з солоним огірком

У Німеччині картопля завжди була основним інгредієнтом. Страви з нею смачні й ситні, особливою популярністю користуються салати. Наприклад, німецький картопляний салат з огірками. Робити його не тільки легко, але і швидко, оскільки для його приготування, як правило, використовують дрібну картоплю. З практичної точки зору, це дуже зручно. Дрібні бульби варяться швидше.

Можна і в шкірці

Ми всі добре знаємо, що для приготування салатів картоплю завжди варять в шкірці. Така картопля зберігає більше вітамінів, та й практично не розварюється. Далі готові бульби очищають і вже подрібнюють так, як цього вимагає рецепт.

Але все частіше з’являються рецепти приготування салатів, де картоплю використовують неочищеною. У їжу можна використовувати й шкірку з її великою поживною цінністю.

Варіативність салату

Класичний варіант передбачає використання тільки картоплі, цибулі та огірків. Але, як і багато страв, салат має свою варіативність.

У салат можна додати салямі, мисливські ковбаски, копчений бекон, зелене яблуко, цибулю порей, селеру.

Який би рецепт ви не вибрали, він точно порадує вас своїм особливим смаком.

Інгредієнти:

  • Картопля 6 штук
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Солоний огірок 3 штуки
  • Сіль 2 щіпки
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Олія соняшникова 4 столові ложки
  • Оцет 1 столова ложка

Приготування:

  1. В першу чергу необхідно підготувати цибулю. Її ми будемо маринувати. Очищену цибулину нарізаємо тонкими півкільцями.
  2. Перекладаємо цибулю в глибоку миску, заливаємо гарячою водою, щоб покрило повністю, додаємо оцет і залишаємо хвилин на 15.
  3. Поки маринується цибуля, займемося іншими овочами.
    Попередньо зварену й очищену картоплю нарізаємо великими кубиками.
  4. Огірки також нарізаємо кубиками, досить великими.
    Цього разу я використовувала мариновані огірки, якщо є бажання можна використовувати солоні.
  5. У глибокий салатник перекладаємо нарізану картоплю й огірки.
    З цибулі зціджуємо рідину, віджимаємо злегка і також відправляємо в салатник.
  6. Додаємо сіль, чорний мелений перець і соняшникову олію.
    Любителі можуть додати не рафіновану олію, а з запахом.
  7. Гарненько всі інгредієнти перемішуємо.
    Німецький картопляний салат з огірками готовий!
  8. Але до столу подавати його ще рано. Обов’язково відправте блюдо на деякий час, хоча б хвилин на 30, в холодильник. Охолоджений салат просто чудовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат Цезар з креветками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close