ІталійськаЗакускиЗакуски з овочівКухні світуХолодні закуски

Капоната по-катанійски

Caponata alla catanese. Рецепт капоната з майстер-класу від моєї подруги й шеф-кухаря Daniella Greco. Класика сицилійської кухні.

Інгредієнти:

  • Баклажани (середніх) 4 штуки
  • Перець болгарський 2 штуки
  • Червона цибуля 1 штука
  • Селера черешкова 2 гілочки
  • Оливки зелені (без кісточки) 100 грамів
  • Каперси 1 столова ложка
  • Мигдаль 50 грамів
  • Цукор коричневий 2 столові ложки
  • Оцет (яблучний) 125 мілілітрів
  • Оливкова олія (для смаження овочів) 4 столові ложки

Приготування:

  1. Почистити й нарізати кубиками баклажани, помістити в друшляк. Цибулю нарізати жульєном, перець кубиками, селеру шматочками. Обсмажити баклажан у фритюрі. Там же обсмажити перець.
  2. В іншій місткості (сковороді) обсмажити цибулю в невеликій кількості олії й туди ж додати селеру. Обсмажити разом, додати туди ж оливки, каперси, нарізаний крупно мигдаль і смажити ще 5 хвилин.
  3. Потім додати цукор і оцет, попередньо прогріті разом до закипання, і продовжити ще 2 хвилини готувати щоб дати оцту випаруватися. Потім додати обсмажені баклажани й перець. Перемішати, посолити за смаком і додати листя базиліка. Їсти холодною.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Закуска з баклажанів і спаржі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close