ІталійськаЗакускиКухні світуХолодні закуски

Канапе «Капрезе» з заправкою

Капрезе – це символ італійської кухні, який кожен раз нам доводить, наскільки смачною і водночас простою може бути закуска. Традиційно це розкладені на тарілці скибочки моцарели, помідорів і листочки базиліку. Але можна піти далі й приготувати капрезе у вигляді канапе. Для цього знадобиться моцарела боккончіні й виноградні помідори, вони практично однакового розміру і будуть гармонійно виглядати на одній гілочці розмарину, яку ми будемо використовувати замість шпажки, і замість базиліка, і в якості декору. Збризніть канапе заправкою зі сливового джему і бальзамічного оцту і подавайте. Особливо ефектно їх ялинкові кінчики будуть виглядати на новорічному столі.

Інгредієнти:

  • Моцарели боккончіні 20 кульок
  • Оливкової олії 1 стакан
  • Пластівців червоного перцю 1 чайна ложка
  • Сливового джему 1 банка 425 грамів
  • Бальзамічного оцту 1 стакан
  • 20 свіжих гілочок розмарину
  • Виноградних помідорів 4 стакани
  • Спеціальне обладнання: пластикова пляшка для соусів

Приготування:

  1. Покладіть боккончіні у велику миску і додайте оливкову олію, пластівці червоного перцю, сіль і чорний перець. Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте маринуватися в холодильнику мінімум на 1 годину.
  2. У кухонному комбайні або в блендері змішайте сливовий джем з бальзамічним оцтом до однорідної консистенції. Перелийте суміш в каструлю середнього розміру і доведіть до кипіння на помірно сильному вогні. Зменште вогонь і варіть при повільному кипінні, поки суміш не випарується приблизно на половину, кілька хвилин. Вона має вийти досить густою, але пам’ятайте, що суміш буде продовжувати згущуватися у міру охолодження. Коли охолоне, перелийте її в пляшку для соусів і поставте в холодильник.
  3. Оголити близько 5 см нижньої частини гілочок розмарину, зрізавши листя. Насадити на кожну гілочку по помідору, а потім по кульці моцарели. Розкласти на блюді, накрийте кришкою і поставте в холодильник до подачі. Безпосередньо перед подачею збризніть закуску сливовим соусом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Холодець з сайри з горілкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close