ЗакускиХолодні закуски

Хумус з нуту й авокадо

Сьогодні ми приготуємо смачний і дуже корисний хумус з авокадо, часником і зірою.

Хумус — закуска, яка готується з бобових. Дуже популярний на Сході. Подається як холодна закуска або соус — з лавашем, пітою, кукурудзяними чіпсами. У нас люблять подавати хумус з грінками з чорного хліба.

Найчастіше хумус готується з нуту. До складу зазвичай входять: нут, лимонний сік, оливкова олія, часник, паприка, кунжутна паста муха.

Можна додавати різні добавки: запечений болгарський перець, в’ялені томати, смажену цибулю, кедрові горіхи, і навіть гарбуз, сир або сир Фета.

Інгредієнти:

  • Нут 1 стакан
  • Авокадо 1 штука
  • Тахіні 4 столові ложки
  • Часник 2 зубчики
  • Лимонний сік 4 столові ложки
  • Оливкова олія 1 столова ложка
  • Зіра 0,5 чайної ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Нут замочити на ніч у холодній воді. Вранці очистити його від лушпиння. Заняття трудомістке, але якщо це не зробити, хумус не матиме однорідну текстуру.
  2. Поставити варитися очищений нут до готовності, приблизно хвилин на 40-60.
  3. Коли нут приготується, злийте воду в окрему місткість, вона ще знадобиться.
  4. Змолоти часник і зіру.
  5. Додати гарячий нут і теж змолоти.
  6. Додати авокадо, подрібнити.
  7. Разом з авокадо додати лимонний сік.
  8. Подрібнений нут перекласти в миску, додати кунжутну пасту — тахіні, сіль, воду, в якій варився нут і перемішати.
  9. За допомогою занурювального блендера домогтися пастоподібної, однорідної консистенції.
  10. Для подачі полити оливковою олією, додати кедрові горішки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирна закуска на листі салату

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close