ЗакускиЗакуски з птиці

Хрусткі курячі ніжки в лимонному маринаді

Курячі ніжки за цим рецептом покриваються хрустким паніруванням і запікаються в духовці, а виходять таким же смачними й супер хрусткими, як з фритюру. Замаринуйте їх попередньо в суміші з кислого молока і лимонного соку, щоб курка стала ще соковитіше і ввібрала в себе освіжаючий смак і аромат лимона. Лимонна цедра також додається в панірувальну суміш з японських сухарів панко і прянощів. Завдяки своїй повітряній структурі й великому розміру ці сухарі й покриють ніжки хрусткою золотистою скоринкою. Перед паніруванням шматки маринованої курки занурюються в майонез, щоб сухарі прилипли, а потім запікаються в духовці.

Інгредієнти:

  • 12 курячих гомілок зі шкірою (1,5 – 2 кг)
  • Тертої лимонної цедри 2 столові ложки
  • Свіжовичавленого лимонного соку 0,5 стакана
  • Коричневого цукру 3 столові ложки
  • Кислого молока або кефіру 1/3 стакана
  • Японських панірувальних сухарів панко 2 стакани
  • Порубаного свіжого чебрецю 1 столова ложка
  • Щіпка каєнського перцю
  • Майонезу 1/4 стакана
  • Кулінарний спрей з оливковою олією

Приготування:

  1. Змішайте у великій мисці 1 столову ложку лимонної цедри й лимонний сік.
  2. Додайте 1 стакан води й цукор і перемішайте, щоб його розчинити, потім вмішайте кисле молоко.
  3. Проткніть курячі ніжки кілька разів виделкою і посипте сіллю і чорним перцем.
  4. Змішайте з маринадом, накрийте і поставте в холодильник на 4 години або на ніч.
  5. Розігрійте духовку до 200 °C. Перед смаженням доведіть курку до кімнатної температури.
  6. Насипте в великий поліетиленовий пакет з зіплоком панірувальні сухарі, чебрець, 1 столову ложку лимонної цедри, що залишилася, каєнський перець, 1 чайну ложку солі й чорний перець за смаком і струсіть, щоб змішати. Покладіть в миску майонез. Встановіть решітку на деко і збризніть кулінарним спреєм.
  7. Дістаньте курячі гомілки з маринаду, занурте в майонез, потім покладіть в пакет і струсіть, щоб покрити панірувальною сумішшю; перекладіть на підготовлену решітку. Збризніть курку кулінарним спреєм.
  8. Запікайте до золотистого кольору, приблизно 35 хвилин, переверніть і запікайте до рум’яної й хрусткої скоринки, 35-40 хвилин.
  9. Повністю остудіть, потім перекладіть в герметичний контейнер.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячий паштет (печінка)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close