ЗакускиХолодні закуски

Холодець з яловичиною

Холодець з яловичиною — ось, що ми сьогодні будемо готувати. В основу холодцю має входити м’ясо на кістці, на хрящах. Багато хто використовує свинячі копитця. Я буду готувати холодець з суглобової частини. Отже, приступимо. Скажу відразу, що це блюдо не зі швидких, тому якщо ви хочете подати його до столу, то подбати про це варто заздалегідь.

Інгредієнти:

  • Яловичина 1.5 кілограми
  • Вода 2 літри
  • Кухонна сіль 1 столова ложка
  • Часник 5 зубчиків
  • Свіжа зелень 1 пучок
  • Хрін 5 грамів

Приготування:

  1. Підготуємо м’ясо на кістці (суглобова частина). Кладемо в каструлю, заливаємо водою, солимо і ставимо варитися на 6 годин. Я ставлю на ніч на середній вогонь.
  2. Через зазначений час, м’ясо повністю виварилось і можна вважати, що половина справи зроблена.
  3. Дістаємо м’ясо в окрему тарілку.
  4. Бульйон проціджуємо через сито.
  5. М’ясо відокремлюємо від кістки й хрящів і дрібно нарізаємо.
  6. Готуємо плоскі місткості в яких буде готуватися холодець і на дно викладаємо середнім шаром (1,5-2 см) – м’ясо.
  7. Підготуємо часник. Очищаємо його і натираємо на дрібній тертці. Додаємо його до м’яса.
  8. І заливаємо місткості — бульйоном, який ми підготували до цього. Ось і все, прикриваємо мисочки кришечками й ставимо їх в холодильник, теж на ніч. Виходить, на приготування холодцю пішла — доба.
  9. На ранок дістаємо мисочки з холодильника і холодець з яловичиною готовий! Викладайте на тарілочки, нарізайте, додайте зелень, хрін, гірчицю. Цю страву можна вживати як закуску, так і на друге з гарніром — ідеально буде — гаряча картопелька!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рибний паштет зі скумбрії на бутерброди

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close